Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Vrouwelijke coureurs bezoeken NASA om meer kansen voor vrouwen aan te moedigen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 maart 2024 15:01

In maart, de maand van de vrouwengeschiedenis in de Verenigde Staten, staan vrouwen centraal die zich inzetten voor gelijkheid, diversiteit en inclusie. Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting kregen de gelegenheid om voorafgaand aan de 12 uur van Sebring in het IMSA Sportscar Championship een speciaal bezoek te brengen aan NASA. Het bezoek diende als platform om de inzet van de Iron Ladies voor de promotie van vrouwen in alle takken van sport te benadrukken en andere vrouwen te inspireren met waarden als passie, vastberadenheid en uitmuntendheid.

Iron Dames bezoeken NASA

De coureurs presenteerden het Iron Dames-project in de MBR (Mission Briefing Room) van het Kennedy Space Center aan bijna 150 NASA-teamleden die bijdragen aan het baanbrekende werk van de organisatie. De onderwerpen varieerden van Deborah Mayers visie op een revolutionair project, tot navigeren en slagen in door mannen gedomineerde sectoren, tot het delen van persoonlijke carrièrehoogtepunten en uitdagingen. De uitwisseling werd afgesloten met een interactieve vraag- en antwoordsessie, waarbij zowel de Iron Ladies als de NASA-teamleden zinvolle discussies konden voeren en inzichten in hun respectieve vakgebieden konden delen.

De route ging verder met bezoeken aan verschillende NASA-faciliteiten, waaronder het Launch Control Center (LCC) en het Vehicle Assembly Building (VAB). Daarnaast kregen de Iron Ladies de kans om deel te nemen aan een rondrit door het gebied van Launch Complex 39 (LC-39) om de iconische lanceerplatformen te bekijken, waardoor het snijvlak van technologie, techniek en motorsport nog duidelijker werd.

Iron Dames bezoeken NASA

Dit gezamenlijke initiatief toonde niet alleen de prestaties van vrouwen in zowel de motorsport als de ruimteverkenning, maar benadrukte ook de gedeelde waarden van doorzettingsvermogen, innovatie en het doorbreken van barrières. Door ervaringen als deze hopen de Iron Dames een grotere vertegenwoordiging en meer kansen voor vrouwen in industrieën aan te moedigen en meer vrouwen te inspireren om onbevreesd hun dromen na te jagen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS