Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Lamborghini over twee LMDh's in het FIA WEC: "Als dat het geval is, zijn wij er klaar voor"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 april 2024 09:01

Lamborghini komt in 2025 met twee LMDh’s naar het FIA World Endurance Championship, als de Italiaanse sportwagenfabrikant hiertoe verplicht wordt door de ACO. In de aanloop naar de race in Imola kwam het verhaal in de wereld dat de organisator hier onderzoek naar doet. Mocht de World Motor Sport Council hiermee instemmen, dan heeft dit zijn invloed op de Italiaanse fabrikant. Lamborghini is hierin niet de enige, want het raakt ook Cadillac, Isotta Frashini en het in 2025 in de klasse debuterende Aston Martin. Teambaas Andrea Piccini zegt dat het een uitdaging voor het automerk gaat zijn, maar dat ze klaar zijn om deze stap te maken met Iron Lynx en partners Ligier en Autotecnica.

FIA WEC

Foto: FIA World Endurance Championship

“Dit is een echt partnerschap en elke beslissing nemen we samen”, zegt Piccini over de samenwerking tussen Lamborghini en Iron Lynx, tegenover Dailysportscar. “We zijn al aan het nadenken en praten over volgend jaar. En het WEC praat over de regels voor volgend jaar, of het misschien verplicht wordt om met twee auto's te rijden. Als dat het geval is, zijn we er klaar voor.”

De Italiaan benadrukt dat de inzet van een tweede auto in het kampioenschap niet ten koste van haar inspanningen in het Amerikaanse IMSA gaat. Het belang is daarvoor te groot voor het Italiaanse merk. “Het is nog te vroeg om te zeggen, maar ik denk dat het idee zou zijn om er in dat geval twee (in WEC) en één (in IMSA) te laten rijden”, vertelt de teambaas. “Het is niet gemakkelijk, we werken eraan. Maar als WEC zegt dat we met twee auto's moeten rijden, dan zullen we met twee auto's rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS