Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande grijpt 20ste-IMSA-overwinning in Long Beach: "Dit is hoe je races kunt winnen, en ik geniet ervan!"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 21 april 2024 13:02

Cadillac Racing behaalde in Long Beach een één-tweetje in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De nr. 01 Cadillac V-Series.R met Sébastien Bourdais en Renger van der Zande als coureurs bleek de sterkste en won de race. De Ziggo Sport F1-analist keek dan ook tevreden terug op de prestaties van zijn team. Het betekende alweer de twintigste IMSA-overwinning voor de Nederlander, die van een erg mooie loopbaan in de Sportscars kan spreken in de Verenigde Staten.

Renger van der Zande

"We zijn op dit moment erg blij met de grootste trofee die we konden krijgen: de eerste plaats", zei een blije Renger van der Zande. "Chip Ganassi Racing heeft opnieuw fantastisch werk geleverd. Vanaf halverwege de race leidden we de race en hadden we de juiste strategie. We gebruikten slechts één set banden en dat was de sleutel om deze race te winnen. Onze auto is het hele jaar snel geweest, dus ik ben blij dat we eindelijk de overwinning hebben behaald. Onze banden waren behoorlijk oud tijdens de race. Aan het einde vroeg Chip (Ganassi, red.) hoe het met die banden ging, en ik vertelde hem dat ik aan het einde gewoon volhield. Dit team is een fantastisch team. Dankzij Chip, de jongens, Mike O'Gara, mijn teamgenoot Seb... dit is hoe je races kunt winnen, en ik geniet ervan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS