Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Tijmen van der Helm start met de beste Porsche 963 de 6-uursrace Watkins Glen vanaf de tweede startrij

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juni 2024 14:05

De Porsche 963 van het klantenteam JDC-Miller MotorSports met onder andere de Nederlander Tijmen van der Helm, zal bij de 6 uursrace in Watkins Glen vanaf de vierde plaats op de grid vertrekken. In de jacht op toptijden op zaterdag (22 juni) versloeg Phil Hanson uit Groot-Brittannië ternauwernood de twee fabrieksauto's van Porsche Penske Motorsport. De Fransman Mathieu Jaminet en Felipe Nasr uit Brazilië kwalificeerden zich op posities vijf en zes. Het identieke hybride prototype van 512 kW (696 pk) van Proton Competition zal vanaf de tiende plaats vertrekken, voor de zesde ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen.

IMSA 6 uursrace in Watkins Glen Tijmen van der Helm af P4Tijmen van der Helm op P4 als best gekwalificeerde Porsche!

Het fabrieksteam koos tijdens de kwalificatie voor verschillende strategieën voor zijn twee Porsche 963-racewagens. Zodra de sessie groen licht kreeg, ging Felipe Nasr de baan op in zijn auto Nr7, terwijl Mathieu Jaminet in de zusterauto aanvankelijk in de pitlane wachtte. De Fransman nam pas na het eerste derde deel van de sessie van 15 minuten deel aan de sessie in auto Nr6. Nasr verbeterde zich tijdens zijn eerste vier ronden, maar kon niet verder stijgen op de tijdschema's. Jaminet zette kort voor het einde van de sessie zijn beste tijd neer en passeerde daarmee zijn teamgenoot. Beide fabrieksrijders zaten echter iets achter Phil Hanson, die een geïnspireerde rit achter het stuur van de gele Nr85-klanten 963 neerzette.

“Felicitaties aan ons JDC-Miller MotorSports-klantenteam. Wat een briljante prestatie”, besloot Urs Kuratle. De directeur van Factory Motorsport LMDh voegt toe: “We hadden liever hoger op de tijdenlijst gestaan met onze twee Porsches Penske Motorsport 963. Onze coureurs waren behoorlijk tevreden over het rijgedrag van hun auto, maar er zijn een paar dingen die we nodig goed moeten bekijken voordat de race begint. In de zes uursrace op zondag kan er veel gebeuren.”

“Dat was een felbevochten kwalificatiesessie op het spectaculaire Watkins Glen-parcours”, zei Jonathan Diuguid, Managing Director Porsche Penske Motorsport. “Mathieu en Felipe hebben het goed gedaan. Positie vijf en zes zijn oké. We zitten er middenin en hebben op de racedag zes uur de tijd om ons zo ver mogelijk omhoog te werken."

GT-klassen: Porsche 911 GT3 R uit het tempo in de kwalificatie
De Porsche 911 GT3 R van AO Racing ondervond tijdens de kwalificatie moeilijkheden in de GTD Pro-klasse. De Britse coureur Sebastian Priaulx zette de achtste tijd neer aan het stuur van de “Rexy” 911. Het Amerikaanse Porsche-klantenteam had zijn klasse gewonnen tijdens de voorgaande races in Laguna Seca en Detroit en staat momenteel aan de leiding van het klassement. In de GTD-categorie zijn er de drie Porsches van 415 kW (565 pk) van Wright Motorsports, Andretti Motorsports en MDK Motorsports, die zich respectievelijk kwalificeerden als 13e, 20e en 21e.

Ronde zes op de IMSA WeatherTech SportsCar Championship-kalender op het Watkins Glen International-circuit wordt verreden over zes uur. Het langeafstandsevenement maakt deel uit van de Michelin Endurance Cup – een speciaal kampioenschap dat de vijf langste races van het jaar omvat. De race gaat van start op zondag 23 juni om 11:10 uur lokale tijd (17:10 uur CEST). Buiten Noord-Amerika is de race over de hele afstand te volgen in een gratis livestream op IMSA.tv.

IMSA 6 uursrace in Watkins Glen Tijmen van der Helm Porsche 962 JDC MillerTijmen van der Helm vertrekt vanaf P4 in de 6 Hours of Watkins GlenPorsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS