Formule 1

Vrouwen in de autosport van karting tot F1 Academy; Iron Dames presenteert negen vrouwelijke coureurs

Uitgegeven door HJ van Keulen • 13 februari 2024 15:05

Het Iron Dames-project, dat in 2018 werd opgericht door Deborah Mayer, houdt vast aan zijn langetermijnvisie en zet zijn snelle expansie voort. Met vier nieuwe gezichten, een nieuwe generatie talent, nieuwe disciplines en steeds competitievere coureurs weerspiegelt de line-up van 2024 het streven van het team naar groei en uitmuntendheid.

Het Iron Dames-project 2024

Het Iron Dames-project heeft in de loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft al een onuitwisbare stempel gedrukt op de autosportwereld met opmerkelijke doorbraken en overwinningen, waaronder de overwinning in het FIA World Endurance Championship met Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey in de 8 uur van Bahrein vorig jaar en de deelname van Doriane Pin aan het juniorprogramma van Mercedes-AMG. Door dit succesverhaal blijft het een centrale rol spelen in het inspireren van positieve verandering binnen de industrie. Bovendien effenen de Iron Dames een pad van mogelijkheden voor de jongere generaties. Het identificeren en ontwikkelen van jong talent is ook een integraal onderdeel van de robuuste strategie van het project, dat gericht is op voortdurende uitbreiding.

2024 Kampioenschappen en rijders line-up:

- FIA Wereldkampioenschap Endurance:
Sarah Bovy, Michelle Gatting, Doriane Pin
- IMSA Endurance Cup: Sarah Bovy, Michelle Gatting, Rahel Frey
- Europese Le Mans Series: Sarah Bovy, Michelle Gatting, Rahel Frey
- Michelin Le Mans Cup: Karen Gaillard, Célia Martin
- F1 Academy: Doriane Pin
- Frans rallykampioenschap / Frans gravelrallykampioenschap: Sarah Rumeau, Julie Amblard
- IAME Euro kampioenschap / Spaans kampioenschap (CEK): Natalia Granada

De lijst met kampioenschappen en coureurs die bij het project betrokken zijn, weerspiegelt de toewijding aan het overwinnen van barrières en aan prestaties in de sport, met de erkenning dat deze atleten niet alleen concurrenten zijn, maar ook ambassadeurs over de hele wereld, die de waarden van het project belichamen en de volgende generatie inspireren om in hun dromen te geloven.

Het is vermeldenswaard dat het project dit jaar is uitgebreid naar paardensport, met het enige 100% vrouwelijke team in de prestigieuze Longines Global Champions League en met getalenteerde jonge ruiters. Met negen ruiters en acht amazones zijn er nu 17 vrouwelijke atleten die trots de kleuren van de Iron Dames dragen, een aanzienlijke sprong voorwaarts ten opzichte van de eerste drie toen het project in 2018 van start ging.

Deborah Mayer, oprichter van het Iron Dames Project
2024 markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van ons project met het openen van nieuwe horizonten en de komst van nieuwe atleten als Iron Dames. De diversiteit en kwaliteit van de line-up symboliseren ons engagement om vrouwen in verschillende disciplines te verenigen onder een gemeenschappelijke vlag van uitmuntendheid. Het Iron Dames project gaat niet alleen over racen; het gaat over het creëren van kansen en het inspireren van elk individu, ongeacht geslacht, om te geloven in hun dromen. Ons succes is een bewijs van de kracht van passie, hard werken en vastberadenheid. We zijn erg blij met de start van het seizoen 2024. Ik wens alle Iron Ladies veel succes en geluk, ik ben ervan overtuigd dat er geen barrières zijn die niet overwonnen kunnen worden en geen dromen die we niet samen kunnen verwezenlijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS