Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac wil op Laguna Seca goede serie voortzetten, Bourdais is benieuwd naar nieuw asfalt

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 10 mei 2024 09:01

Cadillac Racing zal proberen zijn momentum zondag voort te zetten wanneer zijn twee Grand Touring Prototype (GTP) raceauto’s de 2 uur en 40 minuten durende Motul Course de Monterey op WeatherTech Raceway Laguna Seca betwisten.

Cadillac Racing

Cadillac is de enige GTP-fabrikant die als eerste of tweede eindigt in alle drie de IMSA WeatherTech SportsCar Championship-races en heeft in elke race de pole position veiliggesteld met Pipo Derani in de nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R. Het merk staat bovenaan het klassement van het GTP Manufacturer Championship.

Sebastien Bourdais en Renger van der Zande behaalden op 20 april een overwinning in de Nr. 01 Cadillac V-Series.R in de straten van Long Beach en zullen proberen hun overwinning op Laguna Seca van 2023 met succes te verdedigen op het 2,238 mijl lange circuit met 11 bochten en zijn kenmerkende Corkscrew. Derani en Jack Aitken hebben dit seizoen twee tweede plaatsen behaald en hebben 32 procent van de raceronden geleid. De nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R werd vorig jaar derde op Laguna Seca.

Sebastien Bourdais: “Laguna Seca heeft niet alleen een enorme geschiedenis, maar is ook super uitdagend, meedogenloos en toch een behoorlijk lonend circuit als je het goed voor elkaar hebt. Er is op dit moment veel 'commitment' nodig met het nieuwe asfalt, de hoge grip en de zeer lage bandendegradatie, dus het zal een heel andere dynamiek worden voor de race van dit jaar, waar in voorgaande jaren op de het oude asfalt de bandenslijtage zo ongeveer alles was. Dat is nu precies het tegenovergestelde: een ronde op het scherpst van de snede aan elkaar knopen en de grenzen verkennen. Als je toch een fout maakt, is dat slecht nieuws, want nu is het commitmentniveau zo hoog dat je van de baan zal vliegen. Het is dus nog meer de moeite waard als je een ronde aan elkaar knoopt. Ik denk dat we tijdens de recente test daar behoorlijk wat dingen hebben geleerd. Hopelijk kunnen we nog een Renger-dag beleven in Laguna toen hij vorig jaar een clinic gaf en ons dat evenement liet winnen."

"We komen met een goed momentum uit de overwinning op Long Beach. We moeten gewoon veel punten blijven scoren en ons positioneren voor het kampioenschap. Ik heb het gevoel dat we zo ongeveer alles hebben wat we nodig hebben om dat te doen. Ik kijk ernaar uit om de 01 Cadillac weer bovenaan te zetten, of in ieder geval zo ver mogelijk naar voren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS