Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Sebastien Bourdais; teamgenoot van Renger van der Zande over podiumplaats voor thuispubliek in Detroit: "Heel late call"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 5 juni 2024 21:02

Cadillac Racing scoorde zijn vijfde podium in de Chevrolet Detroit Sports Car Classic in evenveel IMSA WeatherTech SportsCar Championship-races. Sebastien Bourdais en Renger van der Zande finishten de race van 100 minuten op de derde stek.

Cadillac Nr. 01 in Detroit

Terwijl het thuispubliek de gouden nr. 01 Cadillac V-Series.R en de rode nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R toejuichte gedurende de race van 100 minuten, werden door beide teams cruciale punten gescoord in het Grand Touring Prototype (GTP) kampioenschap.

Sebastien Bourdais, die zich als derde kwalificeerde in de Nr. 01 Cadillac V-Series.R, ging met nog 72 minuten te gaan de pits in voor een tankbeurt en maakte daarbij plaats voor Renger van der Zande, die uit de problemen bleef in de chaotische slotminuten van het 1,654 mijl lange tijdelijk stratencircuit met negen bochten, om als derde over de finish te komen.

Sebastien Bourdais: “Ik had een vrij korte stint. Met een kort format moet je zo vroeg in het pit-window stoppen om te voorkomen dat je benadeeld wordt door een gele vlag-situatie. We kregen een heel, heel late call en het was bijna onmogelijk om de cockpit klaar te maken voor de pitstop. Hoe eerder je de pitstop maakt, hoe sneller je de pitstop nodig hebt. Het pakte dus niet uit zoals we wilden, maar we hebben uiteindelijk wel de startpositie weten te behouden, wat helemaal geen slechte dag is."

Nadat Bourdais en Van der Zande eerder ook al succesvol waren in het IMSA, schoof het duo op naar de tweede plaats in het kampioenschap. De nr. 10 Acura ARX-06 won zijn eerste race van het seizoen.

Alle vier Cadillac Racing-coureurs die deelnamen aan de Chevrolet Detroit Sports Car Classic zijn opgenomen in de selectie van drie auto's voor de 92e 24 uur van Le Mans op 15-16 juni. Bourdais en Van der Zande zullen samen rijden met zesvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon, terwijl Derani en Aitken worden vergezeld door F2-kampioen van 2022 Felipe Drugovich. De volgende IMSA-race is de Sahlen's Six Hours of The Glen in Watkins Glen International.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS