Formule 1

VIDEO: Richard Pex net als Jos Verstappen in Skoda Fabia RS Rally 2

Uitgegeven door Bart • 13 december 2023 17:34

Richard Pex heeft samen met Stan Pex en Jos Verstappen een testdag op en rond Circuit Zandvoort afgewerkt. Voor Richard Pex was het de shakedown van zijn nieuwe Skoda Fabia RS Rally 2, de auto waar Jos Verstappen het afgelopen seizoen al in reed.

Richard Pex

De shakedown-test betekende voor Richard Pex zijn eerste kennismaking achter het stuur van een ŠKODA Fabia RS Rally2. Pex was gelijk enthousiast over zijn nieuwe rally-bolide: “Ik ben uitermate tevreden en het voelde direct goed aan”, liet Richard Pex optekenen. “De balans van de auto is prima. Het gaf veel vertrouwen, zelfs met het natte weer.”

De overstap naar de ŠKODA Fabia RS Rally2 was logisch. Zijn vrienden Jos Verstappen en Roger Hodenius reden afgelopen seizoen al met zo’n Fabia. “De keuze is praktisch, omdat Jos (Verstappen, red.) en Roger (Hodenius, red.) ook ŠKODA rijden. Zo kunnen we onderling de data en info uitwisselen. Bovendien krijgen we veel ondersteuning en kennis van Wevers Sport. Zij zijn zeer professioneel. Daar ben ik blij mee voor mijn ontwikkeling.”

Richard Pex ŠKODA Fabia RS Rally2

Er staan een flink aantal wedstrijden op het programma in 2024. Zo doet Pex mee aan het Belgian Rally Championship (BRC) en is hij te zien in enkele evenementen van het Nederlands kampioenschap. “Ik ga meedoen aan de wedstrijden van het Belgian Rally Championship in Divisie 1 en we pakken wat races mee van het NK in Nederland.”

Bekijk de beelden van de shakedown-test van Richard Pex in onderstaande video.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS