Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac gaat met Bourdais en Van der Zande na P3 in kwalificatie voor de winst in Detroit

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 juni 2024 09:00

De 100 minuten durende Chevrolet Detroit Sports Car Classic op zaterdag 1 juni markeert de tweede korte race op de IMSA-kalender. De nr. 01 Cadillac V-Series.R, die bestuurd wordt door Sebastien Bourdais en Renger van der Zande heeft met de derde tijd in de kwalificatie een startplek veroverd op de tweede rij.

Bourdais

“De Cadillac V-Series.R is de te kloppen auto in IMSA, dus ik ben er zeker van dat hij daar ook competitief zal zijn”, aldus Van der Zande, die op Long Beach zijn reeks van minstens één overwinning in elke van zijn 11 IMSA-seizoenen voortzette. “Het is een thuiscircuit voor GM, wat het voor ons als Cadillac Racing-coureurs speciaal maakt om te zien of we maximaal kunnen presteren en de race kunnen winnen.”

Cadillac, de regerend en viervoudig constructeurskampioen van de IMSA-prototypeklasse (DPi/GTP), leidt het GTP-klassement. De IMSA hybride GTP-auto's zullen strijden op het 2,654 mijl lange stratencircuit met negen bochten in de schaduw van het Renaissance Center in plaats van het 3,7 mijl lange stratencircuit op het nabijgelegen Belle Isle.

Sebastien Bourdais: “Het circuit is geheel nieuw voor iedereen en ziet er uitdagend uit, van vrij brede tot zeer smalle plaatsen. Sommige plekken zijn opnieuw geasfalteerd, dus we zullen moeten kijken waar de hobbels zitten. Het is nogal wat om uit te zoeken en het is altijd een beetje lastig schema met het korte format, dus het zal nodig zijn om je zo snel mogelijk op je gemak te voelen op een technisch circuit. Elke bocht is een bocht in de eerste versnelling en het zal moeilijk zijn om te remmen met onze grote, zware auto's om ervoor te zorgen dat je niet blokkeert en tegelijkertijd de banden in het juiste window krijgt. Detroit is de afgelopen jaren goed voor mij geweest en ik kijk ernaar uit dat onze Cadillac 01 het goed zal doen tijdens zijn thuisrace. We hebben bewezen dat we dingen voor elkaar kunnen krijgen en we begrijpen veel beter hoe we dat kunnen bereiken, dus de hele groep is enthousiast. Het is momenteel een hoge intensiteit, vlak achter Laguna (Seca, red.) en op weg naar Detroit en rechtstreeks door naar Le Mans. Ik kijk er naar uit."

“Het is helemaal niet slecht; ik mis alleen een beetje om alles op een rijtje te krijgen", zei Bourdais na de kwalificatie waarin Renger en Sebastien de race vanaf P3 starten. "Ik ben best tevreden. Je bent nooit helemaal tevreden met P3, maar gezien de omstandigheden voor dit weekend denk ik dat het niet slecht is. We zitten in een raceklare situatie en het is allemaal vrij krap achter ons. We hebben iets wat we in de training (op de racedag) willen proberen, want we zijn niet waar we willen zijn. We zijn misschien iets te behoudend geweest vanwege de aard van wat een erg hobbelige baan leek te zijn. Dat is het ook, maar toch ook weer niet. Er zijn wat hobbels, maar ik heb het gevoel dat je nog steeds een auto nodig hebt die je genoeg rijhoogte en downforce geeft om de banden echt uit te dagen en ze aan de gang te krijgen, vooral als het bewolkt wordt.”

USA zendt de race uit vanaf 15.00 uur. ET zaterdag 1 juni. Peacock zal om 16.35 uur vlag-tot-vlagstreaming van de race en de kwalificaties verzorgen. Vrijdag 31 mei zal in de VS, terwijl IMSA.TV dekking zal hebben buiten de Amerikaanse IMSA Radio (IMSA.com), RadioLeMans.com elke sessie uitzenden. SiriusXM live raceverslaggeving zal beschikbaar zijn op XM 206, SiriusXM Web/App 996.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS