Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande gaat met Cadillac Racing vol voor de winst op Long Beach: "Heel goed gevoel bij"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 18 april 2024 07:00

Na twee races van in totaal 36 uur zal de 100 minuten durende IMSA WeatherTech SportsCar Championship-race in Long Beach, Californië, aanvoelen als een sprintrace voor Renger van der Zande. Cadillac heeft er sinds 2017 drie poles behaald en nog eens vijf starts op de eerste startrij op Long Beach.

Renger van der Zande Cadillac


Na de tweede plaats van zowel de nr. 01 Cadillac V-Series.R als de nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R, nadat de volledige eerste startrij werd bezet tijdens de Grand Touring Prototype (GTP)-races dit seizoen, zijn teams en coureurs klaar om de bovenste trede in de Victory Circle te bezetten.

Sébastien Bourdais en Renger van der Zande wonnen in 2022 en Bourdais is viervoudig winnaar op het stratencircuit. Ze werkten samen met Scott Dixon om op 16 maart als tweede te starten en te eindigen op Sebring International Raceway.

Renger van der Zande: “Long Beach is een bijzondere. Het heeft zo'n klassiek gevoel met de aanwezigheid van de Formule 1, de IndyCar-geschiedenis en geweldige sportwagenraces. Cadillac is daar sterk geweest. Als je naar de trackpositie kijkt, is dat super belangrijk. Normaal gesproken is het niet eenvoudig om in te halen op straatcircuits, maar Sébastien (Bourdais, red.) heeft in 2022 het tegendeel bewezen. Hij gaf mij de auto aan de leiding en vanaf dat moment kon ik hem winnen. En het jaar ervoor waren we tweede", blikte de Ziggo F1-reporter terug op de IMSA-race. "Wat heel belangrijk is, is de strategie. Omdat koude banden niet gemakkelijk zijn in deze klasse, moeten we daar rekening mee houden. Ik denk dat het team sinds vorig jaar in Petit Le Mans op een hoog niveau staat en ik denk dat we dit seizoen een sterk pakket hebben om voor overwinningen te vechten. Ik denk dat je het stap voor stap moet doen, je moet je concentreren op het proces in elke race. Ik heb er een heel goed gevoel bij en kijk wat we kunnen doen op Long Beach."

RaceXpress was in 2023 op bezoek bij Renger van der Zande in de pitbox bij Cadillac:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS