Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande en Sebastien Bourdais in kansrijke positie voor thuisrace GM in Detroit

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 juni 2024 00:02

De 100 minuten durende Chevrolet Detroit Sports Car Classic op zaterdag 1 juni markeert de tweede korte race op de IMSA-kalender. De nr. 01 Cadillac V-Series.R, die bestuurd wordt door Sebastien Bourdais en Renger van der Zande, kwalificeerde zich als derde. Dat is een riante uitgangspositie op een mooi resultaat. Bourdais en Van der Zande wonnen in april op Long Beach nadat het duo als tweede was gestart na de nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R, bestuurd door Pipo Derani en Jack Aitken, die uiteindelijke als tweede finishten.

Renger van der Zande

Renger van der Zande reed in 2022 en 2021 samen met Cadillac Racing op Belle Isle naar de overwinning nadat hij vanaf pole position was gestart. De IMSA hybride GTP-auto's zullen strijden op het 2,654 mijl lange stratencircuit met negen bochten in de schaduw van het Renaissance Center in plaats van het 3,7 mijl lange stratencircuit op het nabijgelegen Belle Isle.

Renger van der Zande: “Ik won in Detroit in Cadillac DPi – een keer met Sebastien (Bourdais, red.) en een keer met Kevin (Magnussen, nu Haas F1, red.) en ik won daar ook in de LMPC, dus het was een fantastische plek voor mij. Maar het is duidelijk dat we nu op een ander spoor zitten. Spannend om op een circuit te staan ​​dat we nog niet kennen, spannend om te zien wat het circuit gaat brengen. We hebben brede auto's en de baan is smal, dus we zullen moeten zien hoe de zaken zich ontwikkelen en zien wat werkt aan de afstelling. De Cadillac V-Series.R is de te kloppen auto in IMSA, dus ik weet zeker dat hij daar ook competitief zal zijn. Het is een thuiscircuit voor GM, wat het voor ons als Cadillac Racing-coureurs bijzonder maakt om te zien of we maximaal kunnen presteren en de race kunnen winnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS