Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Sébastien Bourdais wil samen met Renger van der Zande nog meer winnen: "Hopelijk is dit het begin van een nieuwe cyclus!"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 24 april 2024 08:47

Cadillac Racing behaalde in Long Beach een een-tweetje in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De nr. 01 Cadillac V-Series.R met voormalig Toro Rosso F1-coureur Sébastien Bourdais en Renger van der Zande als coureurs kwam als eerste over de meet. De Fransman reageerde dan ook blij na afloop van de race.

Sébastien Bourdais

Sébastien Bourdais: “Het is bijzonder. Het is overwinning nummer vijf hier voor mij op Long Beach. Ik ben super blij. We hebben zoveel ontberingen gehad en het lukte gewoon niet. Onze laatste overwinning was vorig jaar Laguna Seca, dus het is bijna een jaar geleden. Ik ben super blij voor Cadillac, voor Chip Ganassi Racing en voor de jongens. Ze werken zo hard en het voelt alsof we vaak meer verdienen dan dat."

"Hopelijk is dit voor ons het begin van een nieuwe cyclus. We hadden een uitstekende auto, dus ik was een beetje gefrustreerd dat we tijdens de kwalificatie geen betere ronde konden rijden, maar de strategie was perfect tijdens onze pitstop. Het team heeft geweldig werk geleverd door ons vooraan te krijgen en Renger deed de rest door de 31 op afstand te houden en de auto naar 'Victory Lane' te brengen. Het voelde zeker goed om deze overwinning voor iedereen in het team en iedereen van GM te behalen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS