Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande kijkt uit naar zondag: "Laguna Seca geeft altijd een goed gevoel"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 mei 2024 13:40

Cadillac Racing zal proberen zijn momentum aankomend weekend voort te zetten wanneer zijn twee Grand Touring Prototype (GTP) raceauto’s de 2 uur en 40 minuten durende Motul Course de Monterey op WeatherTech Raceway Laguna Seca betwisten. Renger van der Zande, die de afgelopen IMSA-race op Long Beach won met teammaat Sebastien Bourdais kijkt uit naar de krachtmeting op Laguna Seca. Cadillac is de enige GTP-fabrikant die met een of twee van de equipes als eerste of tweede eindigde in alle drie de IMSA WeatherTech SportsCar Championship-races. Het merk staat bovenaan het klassement van het GTP Manufacturer Championship.

Cadillac Racing

Sebastien Bourdais en Van der Zande, die drie overwinningen op het circuit boekten, begonnen vorig jaar als zesde aan de race. Terwijl Van der Zande tweede lag toen de race werd hervat na een neutralisatie met nog 41 minuten te gaan, haalde hij de nr. 31 Whelen Cadillac V-Series.R in en bleef de controle houden over het laatste deel van de race dat onder een groene vlag kon worden verreden.

“Ik kijk er altijd naar uit om naar Laguna Seca te gaan", zei Renger van der Zande. "Eigenlijk was mijn eerste keer dat ik in de VS racete op Laguna Seca. Het is altijd een goed gevoel om daar terug te komen met een aantal sterke resultaten in het verleden. De favoriete circuits van coureurs zijn altijd de circuits waar ze het goed deden, en op Laguna Seca heb ik het tot nu toe goed gedaan. Ik kijk er dus erg naar uit om daarheen te gaan. Er gebeuren veel dingen. Er zijn hoogteverschillen, de bochten hebben banking waar je mee kunt spelen. Het circuit gaat snel de bochten in terwijl je remt, wat bij mijn rijstijl past. En bovendien moet je heel creatief zijn met verkeer. Je kunt echt een verschil maken door er gewoon op de juiste manier mee om te gaan. Het is een geheel nieuw circuit met het nieuwe asfalt. We zullen zien hoe dat uitpakt. Is er meer bandenslijtage of minder, dus er valt genoeg te ontdekken.”

RaceXpress had onlangs een interview met Renger van der Zande:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS