Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Zwaarbevochten podium voor Renger van der Zande met Cadillac Racing in Detroit: "Geen topsnelheid"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 4 juni 2024 08:01

Cadillac Racing scoorde zijn vijfde IMSA-podium in de Chevrolet Detroit Sports Car Classic in evenveel IMSA WeatherTech SportsCar Championship-races. Sebastien Bourdais en Renger van der Zande finishten de race van 100 minuten op de derde stek.

Bourdais en Van der Zande op het podium

Renger van der Zande: "Ik denk dat we heel blij moeten zijn met P3. Voor het kampioenschap zijn het goede punten. Ik denk dat we nu tweede staan ​​in het kampioenschap en het gat met de eersten hebben gedicht. Ik had graag wat meer snelheid gezien in de auto. We hadden gewoon geen topsnelheid om hem echt aan te vallen", gaf de racende Ziggo F1-analist toe. "Het waren vier of vijf autolengtes op het rechte stuk. We waren sterk in de remmen, sterk in de bochten, maar hadden niet de topsnelheid om aan te vallen. Dus de derde plaats was het maximaal mogelijke en ik denk dat het hier zo spannend is en zo mooi om voor General Motors te racen. We hebben het nieuwe stratencircuit geleerd en hoe we hier snel konden zijn. Het was erg leuk en ik heb er veel plezier in gehad."

“Felicitaties aan het Cadillac Racing-team en de nr. 01 Cadillac V-Series.R met hun podiumplaats in de Chevrolet Detroit Sports Car Classic. Het is geweldig om te winnen in de straten van Detroit – onze geboortestad en waar Cadillac meer dan 120 jaar geleden werd opgericht”, aldus John Roth, Global Vice President van Cadillac.

Bourdais en Van der Zande schoven op naar de tweede plaats in het kampioenschap. De nr. 10 Acura ARX-06 won zijn eerste race van het seizoen.

Alle vier Cadillac Racing-coureurs die deelnamen aan de Chevrolet Detroit Sports Car Classic zijn opgenomen in de selectie van drie auto's voor de 92e 24 uur van Le Mans op 15-16 juni. Bourdais en Van der Zande zullen samen rijden met zesvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon, terwijl Derani en Aitken worden vergezeld door F2-kampioen van 2022 Felipe Drugovich. De volgende IMSA-race is de Sahlen's Six Hours of The Glen op 23 juni in Watkins Glen International.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS