Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande en Sebastien Bourdais trots op pole in Laguna Seca: "Echt goed werk geleverd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2024 08:36

Renger van der Zande en Sebastien Bourdais starten de IMSA WeatherTech-race op het circuit van Laguna Seca vanaf de eerste positie. In de kwalificatie hield de Fransman zijn Braziliaanse merkgenoot Pipo Derani achter zich. Derani kon zijn vierde pole op rij scoren, maar greep net naast de pole position. Bourdais stuurde de #01 Cadillac naar de eerste positie en is buitengewoon blij met deze prestatie.

Renger van der Zande Sebastien Bourdais


“Ik denk dat we het hele jaar zo close zijn geweest. In Daytona hebben we een kleine fout gemaakt met de bandenspanning, die een beetje te hoog was toen we ze nodig hadden. Sebring, we kregen duidelijk de rode vlag, en we hadden die ronde binnen. Nou, Long Beach hadden we maar vier ronden, dus dat was een grote vraag. De jongens hebben echt goed werk geleverd”, begint de voormalig Formule 1- en IndyCar-coureur in een persbericht van Cadillac.

“We hebben niet meer die speedsessie waarbij we aan het eind een qually run kunnen repeteren. Er is altijd verkeer, dus je krijgt nooit een goed beeld van hoe de kwaliteitsauto gaat aanvoelen. De auto was geweldig. Ik ben echt blij voor iedereen. Dat zou goed zijn, hoe leuk het ook is om deze dingen op pole te zetten, het betekent niet echt veel. Met Renger heb ik een geweldige teamgenoot en ik twijfel er niet aan dat als we onze neus schoonhouden, we bovenaan kunnen staan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS