Karting • Chrono

Daniël Tenback terug op het NK-podium bij de schakelkarts: “Ja, ik ben echt blij! Alles viel op zijn plek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2023 00:32

BERGHEM – Nu zijn vader Guido en zijn oom Marco Tenback definitief de helm aan de wilgen hebben gehangen, moet Daniël de eer van de familie hoog houden. En dat deed hij met verve! Eindelijk stond hij weer op het podium; de brede lach van Daniël Tenback sprak wat dat betreft boekdelen. De negentienjarige coureur uit Doetinchem was zojuist tweede geworden tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2. Daarmee had hij eindelijk weer de bevestiging gekregen dat hij bij de beste karters van Nederland hoort.

Daniël Tenback

“Ja, ik ben echt blij. Het is langer dan een jaar geleden dat ik op het podium stond”, zei Daniël. “De laatste keer was in Eindhoven, vorig jaar. Ik ben een paar keer dichtbij geweest, maar heb het steeds net niet kunnen afmaken. Ik heb ook een paar keer pech gehad. Vandaag viel alles op zijn plek.”

In de finale ging hij zelfs nog enkele ronden aan de leiding. Uiteindelijk moest hij dus genoegen nemen met de tweede plek. Maar het feit dat hij aan kop kon rijden, zei al genoeg over zijn potentie. “Vanochtend in de training stond ik op één en de kwalificatie won ik op drie duizendsten van een seconde, dus dat was ook mooi.”

De eerste race, de prefinale, mocht hij dus starten op poleposition. In de eerste meters viel Daniël helaas een plek terug. Hij zou de rest van de race uitrijden op P2. “Tijdens de finale pakte ik vanaf P2 kopstart. Ik heb daarna een aantal ronden op kop gereden, maar helaas heb ik mijn plek niet kunnen houden. Op deze lay-out is het lastig inhalen en Jeffrey (Fikse, red.) zat flink op mijn bumper.”

Hij vervolgde: “Ik had daardoor flinke druk vanachter, maar je wil ook de druk op de nummer één houden zodat je kunt profiteren van een foutje. Jammer dat er geen overwinning in zat, maar de snelheid was goed. Ik heb de race goed kunnen uitrijden en gelukkig heb ik wel de tweede plek kunnen veiligstellen.”

Daniël Tenback

“Daarmee ben ik tevreden. De nummers één en twee reden vandaag even hard. Dan kom je er niet meer voorbij.” Met zijn tweede plek deed Daniël goede zaken voor het kampioenschap. “De derde plek moet zeker haalbaar zijn, en alles wat beter is, is mooi meegenomen. Jeffrey is mijn voornaamste concurrent.”

Daarvoor moet hij nog eenmaal een topprestatie leveren, tijdens de laatste ronde van het NK. Die wordt op 5 november gehouden op het circuit van Genk. Daniël: “De Ricciardo-kart schijnt heel goed te zijn op Genk. Ik heb er dit jaar nog niet gereden met dit frame. Ik heb altijd een beetje moeite met Genk, maar ik hoop dat het nu op zijn plek valt!”

Daniël bedankt zijn monteur Mark, zijn vader, moeder en familie, zijn teamgenoten, zijn hele team en zijn oma, Tenback Auto's in Doetinchem, Dinand van Silfhout, groothandel Van Silfhout Automaterialen, Helmut Hendriksen voor de motor en M&C.



Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Dat werk is in hun geval een veelomvattende begrip. Guido en Marco Tenback hebben samen het goedlopend autobedrijf Tenback Auto’s BV. In hun zaak in Doetinchem langs de A18 zijn ze tevens Jeep-dealer.

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking, al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carrière in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback actief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge/b>

De merken Chrysler, Jeep en Dodge worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep Commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION en VOORRAAD-PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS