Karting • Chrono

Racende broers Yort en Ties van Wijk tonen topvorm en pakken allebei podium bij het NK karten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2024 07:01

BERGHEM – Voor karters Yort en Ties van Wijk was de tweede ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting er een om met een groot gevoel van tevredenheid op terug te blikken. Yort werd derde bij de Senioren, Ties werd tweede bij de Junioren. Daarmee lieten de racende broers uit Hoenzadriel zien dat ze dit seizoen allebei tot de titelkandidaten behoren in hun respectievelijke klasse.

Ties van Wijk


“We hebben goede zaken gedaan voor het kampioenschap”, zei Ties tevreden op het circuit van Berghem. “Alleen jammer dat ik niet heb kunnen winnen. Maar ik sta nog steeds eerste in het klassement. Als ik zo blijf rijden kan ik kampioen worden.”

Als vierde gekwalificeerd, reed Ties een uitstekende prefinale. “Ik was supersnel, reed lang op kop. Jammer genoeg maakte ik bij het verdedigen in de laatste ronde een foutje waardoor ik naar twee zakte.” Dat betekende dat de coureur van Bouvin Power in de finale van P2 moest starten. “Aan de buitenkant dus. Dat is heel moeilijk hier. Ik zakte terug naar vijf. Later ben ik naar twee gereden en toen ging de nummer één steeds verdedigen. Ik viel weer terug naar P5 en opnieuw reed ik terug naar P2.”

Zo verzekerde Ties zich opnieuw van een hoop punten. Daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in de titelstrijd. De basis legde hij vorige maand in Genk, tijdens de eerste ronde van het NK. Ties: “Ik begon daar meteen supersterk. We waren ontzettend snel. In de finale kwam ik aan de leiding en die heb ik niet meer afgestaan. En nu dus P2. Het is een lekker gevoel dat we zo sterk zijn begonnen.”

Yort van Wijk


Ook zijn oudere broer Yort kende een uitstekend weekeinde op de Brabantse piste. “Een podium. Ik ben er heel blij mee”, was zijn logische reactie. “Het ging het hele weekend goed. Op vrijdag hadden we de hele dag regen, maar op zaterdag was het droog. In de kwalificatie maakte ik helaas een foutje waardoor ik op P14 moest starten. Dat was wel heel zuur als het hele weekend heel goed gaat.”

En dus moest Yort de prefinale op P14 starten. “Ik ben in die race teruggereden naar P5, maar door een straf werd ik als zevende geklasseerd. In de finale ben ik in de eerste paar rondjes van zeven naar vier gereden en op een gegeven moment lag ik tweede. Maar even later haalden twee rijders me in. Het was heel spannend.”

De nummer één was er op dat moment al vandoor, maar de nummers twee tot en met vijf reden de hele race op elkaars bumper. “Gelukkig heb ik de nummer drie in de laatste ronde kunnen inhalen. Dat leverde me een podiumplaats op. Het was een echt positief weekend.”

Daarmee had hij zijn uitvalbeurt in Genk tijdens de eerste ronde van het NK enigszins rechtgezet. “Die uitvalbeurt was natuurlijk heel zuur. Maar het is leuk om te zien dat we er jaren hard voor hebben gewerkt en dat het zich nu uitbetaalt in beide klasses.”

Ties bedankt zijn monteur Vincent France, Yort dankt zijn monteur rik Bogert. Verder zijn ouders en iedereen bij Bouvin Power. En natuurlijk zijn sponsoren Tandheelkundig Centrum Parijsch, Tandheelkundig Centrum Broekgraaf, Buro Kriebels en de vrienden van de club van 100. Voor meer informatie, kijk op vanwijkracing.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS