Karting • Chrono

Renzo Alibaks maakt droom waar: winst in de 125cc schakelklasse KZ met nieuwe Kartstore Benelux supported by MP Motorsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 01:11

BERGHEM – Al jarenlang een topper in het Nederlands kampioenschap KZ2, beloonde karter Renzo Alibaks zondag tijdens het NK van Chrono Karting zijn harde werken met de mooiste prijs. De twintigjarige coureur uit Rhoon, uitkomend voor Kartstore Benelux supported by MP Motorsport, won de tweede ronde van de titelstrijd en pakte daarmee zijn eerste zege ooit in de koningsklasse van de Nederlandse kartsport!

Renzo Alibaks maakt droom waar


“Het is zo apart dit te beseffen. Een supergevoel”, zei een uitgelaten Renzo. “Ineens valt de finishvlag gewoon. Mijn eerste overwinning in het NK. Ongelooflijk. Ik rijd al sinds 2019 KZ. Deze beker krijgt een mooi plekje.”

Renzo begon zijn raceweekeinde op de Brabantse piste vrijdag in wisselende weersomstandigheden. “We zaten er wel altijd goed bij”, blikte hij terug. “Aan het eind van de dag zag het er in de regen heel goed uit. Op zaterdag was het heel de dag droog. We hadden toen wat moeite om de juiste afstelling te vinden, maar toch ging het wel goed.”

Dus kon hij met zelfvertrouwen vooruitzien naar de zondag. “Ik had een goed gevoel voor de kwalificatie. Die was wel lastig door verkeer, maar ik heb toch nog een P5 neergezet.” Daarna had hij in de prefinale een dijk van een start, want Renzo rukte in slechts luttele meters op naar de tweede plek. “Wel had ik daarna moeite om de banden op temperatuur te krijgen. In de slotfase werd ik op P3 van de baan gereden en ben ik als zevende gefinisht.”

Voor de finale was het de vraag of het ging regenen en zo ja, hoeveel. Uiteindelijk regende het inderdaad. Renzo: “We wisten dat we qua regenafstelling wel goed zaten.” Gestart op P7 lag hij kort na de start al vijfde. “Het regende niet hard, maar de baan was nat genoeg voor regenbanden. Na een paar rondjes kreeg ik het goede gevoel in de kart en daarna maakte ik flinke stappen.”

Hij moest er wel flink voor strijden. “We zaten met nummer drie en vier bij elkaar. Op een gegeven moment ging ik ze voorbij in één ronde en heb ik het gat gedicht naar de kopgroep. Ik ben een mooi gevecht met ze aangegaan en in de voorlaatste ronde heb ik de leiding gepakt. Zo heb ik een mooie eerste overwinning kunnen pakken.”

Renzo Alibaks maakt droom waar


Hoewel Renzo al jaren bij de kanonnen voorin hoort, vermoedde hij dat de steun van zijn nieuwe team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport hem net dat extra zetje heeft gegeven dat hij nodig had om te kunnen winnen. “Het team geeft me goede ondersteuning met het chassis. We kijken elke sessie weer hoe de kart was. Wat kunnen zij veranderen en wat kan ik veranderen? We testen steeds kleine dingen en dat gaat altijd heel goed.”

Renzo rijdt dit seizoen alleen het NK Rotax Max. Zijn volgende race is dan ook de derde ronde van de titelstrijd. Die staat voor eind april op het programma op het circuit van Mariembourg. “Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik daar ook kan winnen!”

Renzo bedankt zijn ouders en familie, Kartstore Benelux supported by MP Motorsport, Henk de Jong, Patrick Dirks, Guust Specken, Erwin van der Veen, Laura van den Hengel en zijn sponsoren.

Renzo Alibaks wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Denicol, Exspecto Financiële Diensten, Leadsmaster, VRL motorsport, Stahlwerk Nederland, Rich Kunstoffen en CRG - voor het geweldige chassis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS