Karting • Chrono

Daniël Tenback moet zichzelf knijpen om het te geloven: na pech toch nog naar podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2022 09:29

EINDHOVEN – Hij viel uit in de prefinale van de KZ2-klasse, leek daardoor kansloos voor een topuitslag in de finale, maar karter Daniël Tenback legde zo’n superieure snelheid aan de dag dat hij erin slaagde om vanuit de achterhoede alsnog tweede te worden. De zeventienjarige topper uit Doetinchem beperkte zo de schade in het Nederlands kampioenschap. Sterker nog, doordat enkele concurrenten geen optimaal weekeinde hadden, kon hij zelfs nog spreken van een goed weekend. Dat kon ook zijn vader Guido Tenback, die na de tegenslag in Spa, nu twee keer keurig zevende werd in de klasse KZ Plus.

Daniël Tenback

“Ik ben van dertien naar plek twee gereden. Ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen”, sprak Daniël triomfantelijk op circuit De Landsard in Eindhoven. “Ik liep in de slotfase nog in op de nummer één, maar het gat was zo groot dat ik dacht: dat wordt hem niet meer, ik rijd hem rustig uit.”

Tijdens een terugblik op zijn fenomenale race bleek dat er wel degelijk een solide verklaring zat achter zijn opmerkelijke opmars. “Ik had het geluk dat de groep in het begin van de race een beetje werd opgehouden. Ik kon ertussendoor en ze ontwijken. In het begin had ik nog wel wat moeite rijders in te halen. De eerste paar plekken waren het lastigst. Later kwam ik bij wat andere mannen en ging het wat makkelijker. De motor liep goed, de kart lag goed.”

Na de prefinale leek zijn weekeinde een domper te worden. Hoewel de talentvolle Gelderlander in de trainingen en de kwalificatie (P2) had getoond dat hij zijn zaakjes uitstekend voor elkaar had, maakte een technisch probleem ogenschijnlijk een einde aan een weekeinde vol potentie.

Daniël: “In de prefinale zat ik in een crash. Toen kwam ik terug op plek vijf en reed terug naar plek drie. Ik had zeker de snelheid. Ik reed op dat moment harder dan de nummer één en twee. Maar toen liep de motor vast en viel ik uit.”

Daniël Tenback

Uiteraard baalde hij. Toen hij twee uurtjes later na afloop van de finale zijn verhaal deed, was die teleurstelling omgeslagen in tevredenheid. “Als ik in de prefinale niet was uitgevallen, had ik dit in de finale niet kunnen laten zien”, zei hij. “Dat is toch mooi. Nu maar hopen dat het voor wat betreft pech hierbij blijft en dat ik niet al te veel punten meer verlies door een technisch probleem.”

Hoewel hij in de prefinale een nulresultaat scoorde, deed hij toch nog goede zaken in het kampioenschap van de koningsklasse. “Ik stond voor het weekeinde twee punten achter de nummer één. En nu ben ik in de finale voor die nummer één. En andere concurrenten hebben ook iets minder gescoord. Dus het is toch nog een best weekend geweest.”

Hij weet dat hij de snelheid heeft om voor de podiumplaatsen te strijden in het kampioenschap. “Dit is mijn derde jaar in deze klasse. Ik probeer sowieso in de top drie te blijven, maar als het kan ga ik voor de titel! Net zoals zijn vader Guido en zijn oom Marco deden in 2012, 2015 en 2016.

Daniël bedankt zijn familie, alle teamleden, zijn monteur Mark, René, Helmut en de sponsoren.

Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Dat werk is in hun geval een veelomvattende begrip. Guido en Marco Tenback hebben samen het goedlopend autobedrijf Tenback Auto’s BV. In hun zaak in Doetinchem langs de A18 zijn ze tevens Jeep-dealer.

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking, al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carrière in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback actief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge/b>

De merken Chrysler, Jeep en Dodge worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep Commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION en VOORRAAD-PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS