Karting • Chrono

Het harde werken loont voor Daan Zopfi met podium in KZ: "Ik ben de hele winter doorgegaan om beter te worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 maart 2024 13:30

BERGHEM - Hard werken loont! Karttopper Daan Zopfi heeft op het circuit van Berghem het nodige zelfvertrouwen opgedaan. Tijdens de eerste ronde van Kart4Fun slaagde de negentienjarige Bavelnaar erin twee keer als tweede te eindigen in de KZ2-klasse. En dat achter één van de titelfavorieten in die klasse in het NK. Het leverde Daan de tweede plaats in het dagklassement op.

Daan Zopfi podium KZ2


“Nu al een beker voelt heel erg lekker”, zei Daan opgetogen. “Toen ik over de finish kwam voelde dat wel echt goed. Ik dacht ‘yes, nou komt dat harde werken eruit’. Al het harde trainen werkt dus. Ik ben de hele winter doorgegaan om beter te worden. We hebben onder andere een paar keer volledig in de regen getraind. De progressie zit erin.”

Het was voor Zopfi weer een mooi podium in het Nederlandse karten. Blijkbaar gaat hij goed op het circuit van Berghem, want: “Ik heb hier eerder in de regen op het podium gestaan. Ook dit weekend waren mijn rondetijden heel goed, ondanks dat we op een andere set banden reden. Dat was trouwens wel even wennen.”

Daan liet al in de kwalificatie zien dat het met zijn snelheid wel snor zat. Daarin snelde de coureur van topteam Paauwer Racing naar de derde tijd in zijn Birel-kart. “In de kwalificatie zat ik er best wel goed bij. Jammer dat ik mezelf klem had gereden in mijn snelle ronde. Er had dus wel iets meer in gezeten.”

De start van de eerste race was wat minder helaas, erkende Daan. “Een paar man kwam me voorbij, maar ik heb mezelf wel kunnen herstellen." Hij herstelde zich goed en met een paar mooie inhaalacties maakte de Birel-coureur snel terrein en posities goed. "Ik moest terugkomen van vijf of zes. Ik finishte uiteindelijk als derde, maar degene voor me had een straf, waardoor ik als tweede werd geklasseerd.”

Daan Zopfi


Het was voor Daan een fraaie bevestiging dat het met zijn racesnelheid ook goed zat. “Race twee ging daarna echt goed. Ik kon mooi achter de nummer één Jeffrey Fikse rijden. Het was een kwestie van de race uitrijden en proberen achter Jeffrey aan te gaan. Die rijdt vooraan in het NK.”

Ook in de derde race ging het tussen Daan en Jeffrey. “We zijn samen weggereden. Na de start pakte ik wat vuil op mijn banden en haalden twee rijders me in. Ik herstelde me nog wel, pakte mijn plek terug, maar Jeffrey was toen al te ver weg. Ik heb ervoor gestreden.” Helaas kreeg Daan na afloop vijf seconden tijdstraf voor een loszittende klikbumper waardoor hij voor de derde race als zesde werd geclassificeerd.

Het mocht de pret niet drukken, want de tweede plek in de daguitslag was ‘gewoon’ de zijne. Daarmee kon hij zijn fraaie beker ontvangen op het podium. “Daar was ik wel echt blij mee”, zei Daan. Hij kon dan ook met vertrouwen uitzien naar het vervolg van zijn seizoen. Dat bestaat uit het NK KZ2 en twee wedstrijden in het prestigieuze DKM-kampioenschap in Duitsland. “En misschien dat ik nog een keer aan Kart4Fun meedoe.”

Als het meezit leidt dat in de nabije toekomst tot een stoeltje in de autosport. Daan reed al eens op de circuits van Zandvoort en Zolder in een Seat Cupra. “Ik vond allebei de circuits heel leuk. Het zou geweldig zijn om aan autosport te kunnen doen! Maar eerst focus op de KZ2.”

Daan Zopfi bedankt graag: Jaco, Menno en iedereen van Paauwer Kartracing, zijn ouders, zijn broertje Jarno en zijn monteur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS