Karting • Chrono

Devyan Roest pakt eerste podiumplek in Rotax Max voor het nieuwe team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2024 14:16

MARIEMBOURG – Na een wat moeizaam begin van het seizoen heeft Devyan Roest zijn topvorm hervonden. Het zestienjarige karttalent uit Hoofddorp denderde zondag tijdens de derde ronde van het NK Rotax Max naar een welverdiende derde plaats in de Senioren-klasse. Het was tevens het eerste podium in de Rotax Max-klassen voor zijn nieuwe team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport.

Devyan Roest

“Het was wel zwaar”, verzuchtte de coureur van Team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport direct na de finale. “In het begin hadden we een iets te lage bandenspanning. Ik had daardoor niet een echt goede snelheid. Ik moet dus goed de deur dichthouden. Toen ik nog negen minuten te gaan op de klok zag, dacht ik: oei dat wordt er één. Daarna had ik gelukkig een gaatje en kon ik gewoon mijn rondjes rijden.”

Bovendien wist Devyan dat hij kon vertrouwen op een goede algemene snelheid. Hij was niet voor niets tweede en derde geworden in de heats. En de finale was dus óók goed met zijn derde plek. “Maar doordat ik moest verdedigen op de nummer vier, konden de nummer één en twee een gat slaan dat ik niet meer kon dichtrijden.”

Goed, het was een detail in een verder uitstekend weekeinde. Zeker ook gezien de voorgaande races, wist ook Devyan. “We komen van ver dus voor nu is dit wel even lekker. We zijn dit seizoen begonnen in een nieuw team. We proberen natuurlijk alles perfect voor elkaar te krijgen en daar komen we steeds dichter bij in de buurt.”

In Mariembourg toonde hij dat bovendien in een weekeinde met continu wisselende weersomstandigheden. Steeds had hij de snelheid voor de top drie. “Ik was tweede in de kwalificatie in mijn groep en waren in alle sessies één van de snelsten. Gelukkig heb ik mijn wedstrijden wel op een droge baan kunnen rijden. Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden en dat we dit jaar nog meer podiumplaatsen kunnen pakken.”

Devyan Roest

Devyan had al voor de wedstrijd een goed gevoel gehad over de wedstrijd in Mariembourg. “We gingen hier vorig jaar ook al hard”, legde de snelle Noord-Hollander uit. “Ik vind Mariembourg een leuke baan en ik ga hier vaak goed. Vorig jaar won ik hier in het BMC-kampioenschap. En in de Euro Trophy ging ik hier ook heel hard.”

Devyans programma bestaat dit seizoen behalve uit het NK ook uit het BNL-kampioenschap en de Rotax Max Challenge International Trophy in Le Mans. “En misschien dat we nog een wedstrijd van de Rotax Max Challenge Euro Trophy rijden.”

Zijn volgende race is de vierde ronde van het NK. Die wordt over een kleine drie weken gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven. Devyan: “Ik heb er twee jaar niet meer gereden, maar ik ken de baan goed. Ik verwacht daar ook weer een podiumplaats. Dat moet erin zitten en daar ga ik ook zeker mijn best voor doen! Ik wil speciaal Henk de Jong en Patrick Dirks bedanken voor hun support! Deze eerste podiumplek betekent een mooie boost voor het team!”

Devyan bedankt zijn vader en moeder, zijn zussen die thuis meekeken, zijn team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport, CRG Holland, Bouvin Power, Henk de Jong, Patrick Dirks, Dennis Kramp, zijn teamgenoten en zijn sponsoren.

Devyan Roest wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kartstore Benelux, Bouwbedrijf Rob Roest en Sander Tweewielers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS