Karting • Chrono

Daniël Tenback sterk naar podium in de KZ2: "Ik had de snelheid echt goed te pakken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2024 05:15

BERGHEM – Daniël Tenback bewees tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 dat de door M&C Masters of Security gesteunde coureur ook dit jaar een vaste klant voorin is. De negentienjarige karter uit Doetinchem werd zondag in Berghem sterk derde in de koningsklasse. En dat op een voor hem spiksplinternieuw kartmerk.

Daniel Tenback met beker


Nu zijn vader Guido en zijn oom Marco gestopt zijn met actief racen, moet Daniel de familie-eer verdedigen. Dat doet hij dit seizoen op een CRG kart. “Dit was mijn eerste keer op de CRG, na de Birel”, verduidelijkte Daniël. “Dus ik ben toch wel blij dat ik in het eerste raceweekend op dit merk al een beker kan meenemen. De overstap was wel lastig, maar gelukkig heb ik Marijn Baretta van MB Racing en mijn monteur Mark die me daar bij helpen. En de motoren van Helmut zijn ook heel goed, dus al met al gaat het nu een stuk beter.”

Tel daarbij op zijn ervaring in de KZ2-klasse - het is zijn vijfde seizoen in de categorie - en het moge duidelijk zijn dat Daniël ook dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden. “Vorig jaar ben ik derde in het NK geworden. Dus we moeten zorgen dat we dit seizoen een stapje hoger komen.”

Voor Daniël begon de zondag - de racedag - met een ‘redelijke’ kwalificatie, zoals hij die zelf kwalificeerde. “De kwalificatie was op zich wel goed, al zat er wel iets meer in: P4. Het kon ermee door. Tijdens de prefinale had ik pech tijdens de start en zakte ik terug naar P11. De snelheid was goed, dus met een beetje geluk ben ik teruggereden naar plek vier.”

Dat betekende de vierde startplek voor de finale. Nu wilde het geval dat het vlak voor de start begon te regenen. “Ineens was er stress. We moesten van alles wisselen. We probeerden de kart zo goed als het ging nog om te bouwen.”

Dat lukte. Toch waren de natte omstandigheden wat Daniël betrof niet ideaal. “In de regen had ik niet de snelheid die ik nodig had om te kunnen winnen. Ik heb de race voorzichtig uitgereden om de punten binnen te halen. Ik probeerde mijn voorganger te volgen en de afstand met de rijder achter me even groot te houden zodat ik de race goed kon uitrijden.”

Hij vervolgde: “Ik had geluk met een rijder voor me die een straf kreeg waardoor ik P3 kreeg. Daar was ik wel blij mee, natuurlijk. Weer een beker, goed voor het kampioenschap. Tijdens de eerste ronde van het NK in Genk heb ik wat slechter gescoord, dus we moeten vanaf nu constant de punten binnen proberen te halen.”

Daniel Tenback M&C Masters of Security


Hoewel hij duidelijk aangaf blij te zijn met zijn podiumplaats, bleef toch het gevoel aan hem knagen dat er in Berghem meer mogelijk was geweest. Ware het niet dat het ging regenen. “Op het droge had ik de snelheid echt goed te pakken. Omdat het niet heel nat was, was heel lastig om de balans te vinden.”

Omdat Daniël dit seizoen het NK rijdt, is zijn volgende wedstrijd in Mariembourg. Daar wordt eind april de derde ronde van de titelstrijd gehouden. “Het is de bedoeling dat ik daar weer kan knallen. Ik heb er pas één keer gereden, maar ik vind het een mooie baan. Ik ga proberen er zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen!”

Daniël Tenback bedankt zijn vader, familie en supporters, iedereen van het team, zijn monteur Mark, Helmut voor de motor, Marijn voor het helpen met de afstelling en Van Silfhout Automaterialen en M&C Masters of Security.

Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Guido en Marco Tenback hebben samen het goedlopend autobedrijf Tenback Auto’s BV. In hun zaak in Doetinchem langs de A18 zijn ze tevens Jeep-dealer.

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking, al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carrière in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback actief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge

De merken Chrysler, Jeep en Dodge worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep Commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION en VOORRAAD-PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS