Karting • Chrono

Na suprematie bij de GK4 Kart Series bewijst Thierry Delré ook in het NK KZ2 van Chrono Karting dat TD Racing Kart een topmerk is!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2024 19:32

GENK - Thierry Delré heeft bewezen dat zijn kartmerk TD Racing Kart niet alleen succesvol is bij de GK4 Kart Series, maar ook bij het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Met zijn eigen kartmerk en kartteam deed Thierry Delré in Genk mee aan het eerste NK in de KZ2 en KZ2 Plus. En dat deed de eigenaar van TD Kart uit Sint-Truiden bepaald niet onverdienstelijk, kun je wel stellen. Sterker nog, hij werd knap tweede in de KZ2 Plus-klasse en zijn rijder Thomas Cypers won met de TD Kart de uiterst competitieve topklasse KZ2.

TD Racing Kart podium


Hij genoot het meeste van de overwinning van zijn rijder Cypers, want die had namelijk de koningsklasse gedomineerd. “Eerste in de KZ2 is supermooi. Als je het veld zag, was dat heel goed”, zei de Belgische teambaas opgetogen. “Het was de eerste maal dat we in het NK hebben meegedaan met KZ-karts. We wilden next level gaan na de GK4 Kart Series waarin we vorig jaar bewezen hebben dat we snel waren. Het blijkt dat we hier ook goed kunnen meedoen. We kunnen dus winnen in de KZ2.”

Zelf werd hij dus tweede in de KZ2 Plus-klasse. Daar kon hij ‘wel mee leven’. “De prefinale was heel goed. Ik ben van acht naar drie gekomen op een goede manier en een goede snelheid. Daarna hebben we een paar aanpassingen gedaan aan de kart voor de finale, maar dat was de verkeerde kant op. Daardoor was de finale iets minder.”

Uiteindelijk finishte hij daarin als derde, maar doordat een rijder voor hem als laatste werd geklasseerd wegens te licht, eindigde Thierry als tweede. “De wedstrijd had een goed niveau. Het was een goede waardemeter. Twee weken terug heb ik de Winter Trophy gereden. Verder heb ik niet gereden. We zijn ook pas vlak voor het NK hier aangekomen. We hebben dus niet heel veel voorbereiding gehad. Dan is dit niet verkeerd. Ervaring en je materiaal goed kennen helpt dan. De volgende wedstrijd gaan we proberen het nog iets beter te doen.”

Dat hij tijdens het debuut van TD Kart in het NK KZ2 meteen zo snel was, had Thierry niet heel erg verbaasd. “Ik wist wel dat we meekonden komen. Dat hebben we vorig jaar ook al op het WK laten zien, maar mensen zeggen dat nogal snel. Ze hebben nu antwoord gekregen.”

Het hele NK meedoen, zit er dit seizoen helaas niet in. “Omdat sommige wedstrijden samenvallen met andere kampioenschappen die we rijden”, verklaarde hij. “We kunnen een wedstrijd of vier meedoen. Om te laten zien wat het materiaal kan. Als mensen zien dat we hier met dit materiaal snel zijn, verwacht ik dat TD ook in het NK KZ een succesvol merk kan worden.”

Thierry Delré


En dat is voor de langere termijn natuurlijk een doel. Of hij daar gaat komen, dat zal moeten blijken, besefte Thierry. “Elke race laten zien dat we meekunnen. Meer kunnen we niet doen. Hopelijk kunnen we nog een paar wedstrijden laten zien waartoe we in staat zijn.”

Het accent met zijn eigen merk en team zal ook dit jaar liggen op het IAME Benelux- en GK4-kampioenschap. “En enkele wedstrijden in Frankrijk. Als dat allemaal goed gaat, dan is de verwachting dat we volgend jaar de echt grote wedstrijden kunnen rijden, zoals het EK en het WK. Dat zou de volgende stap moeten zijn. We laten zien dat we goed kunnen meedoen. Dat we niet onder doen voor eender welk ander merk. Het gaat goed. Nu hard blijven werken om verder door te groeien!”

Thierre bedankt zijn team, zijn rijders en mechaniekers, Modena voor de goede motoren en Alfano.

Geïnteresseerde rijders of kartteams kunnen zich melden bij Thierry Delré. Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD Kart contacteer Thierry! E-mailadres: [email protected].

Kijk ook eens op de website van TD Racing Kart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS