Karting • Chrono

Sem (19) en vader Maurits Knopjes (51) strijden tegen elkaar in NK karting; Sem wint zijn eerste NK in Berghem!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 05:30

BERGHEM – Een kartende vader en zoon die in één kampioenschap strijden, hoe bijzonder is dat? Sem Knopjes (19) uit Nigtevecht racet dit seizoen tegen zijn vader Maurits (51) in het NK Rotax Max DD2. Sem won zondag in Berghem knap de tweede ronde van de titelstrijd. Door pech moest Knopjes senior helaas van de zijlijn toekijken, waar hij zijn zoon zag zegevieren! Dat verzachte de pijn van zijn DNF.

Sem (19) en vader Maurits Knopjes (51)


“Het was een zeer succesvol weekend. We hebben er met het hele team van Van der Pol Kartracing mooi naartoe gewerkt”, blikte een zeer tevreden Sem terug. “Met z’n allen hebben we er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. We hebben alle data bekeken, we hebben de set-up van de kart gemaakt, alles besproken. Dit eindresultaat hebben we zeker verdiend. In de prefinale zat het niet helemaal mee door de rode vlag. Maar het eindresultaat was top. Ik had het niet beter kunnen wensen.”

Het omgekeerde gold helaas voor zijn vader. Uitkomend in de DD2 Masters-klasse rijdt hij normaal gesproken in dezelfde race als zijn zoon, maar dingt hij mee in een apart klassement. Deze keer had hij echter dusdanig veel pech dat hij in de finale niet van start kon.

“Het weekend begon mooi. Maar door een incident ging ik de bandenstapel in. Toen was het klaar en had ik een ribblessure. Ik kon de finale niet rijden”, legde Maurits uit. “Dat gaf me mooi wel de kans om van de zijkant naar Sem te kijken. Dat was ook leuk. Helemaal als hij op één ligt en wint.”

Daarmee trad Knopjes junior in de voetsporen van senior. Want die won twintig jaar geleden al eens in het NK van organisator Chrono. “Dat was ook bij Gaby en Ton (van de Burgt, de eigenaars van Chrono, red). En nu wint Sem zijn eerste wedstrijd in het NK tweetakt.”

Hij vervolgde: “Het is pas de tweede race van het seizoen. Ik ben benieuwd wat de rest gaat brengen. Vroeger reed ik ook al bij Van der Pol Kartracing. Mooi dat we er nu samen rijden. Berghem was altijd al één van mijn favoriete circuits. Het is een fantastische baan om op te rijden. In Nederland is het verreweg de mooiste baan, vind ik.”

Sem Knopjes wint NK


Sem was uiteraard maar wat trots dat hij als racewinnaar in de voetsporen van zijn vader trad, die jarenlang in Dubai werkte en racete. “Dat is supertof. Hij won in DD2 en bij de Senioren Masters. Daar keek ik heel erg tegenop. Toen dacht ik al: ooit wil ik ook DD2 rijden. Dat we dat nu samen mogen doen, is het mooiste wat er is. Vorig jaar hebben we het NK viertakt gedaan in de Shifter. Daarvoor heb ik zeven jaar niet gereden. Vorig jaar zijn we dus weer ingestapt en zodoende zijn we hier terechtgekomen.”

Sems zege smaakte uiteraard naar meer. “Hopelijk kan ik het dit seizoen nog vaker doen. Het liefste word ik natuurlijk kampioen!”

Sem en Maurits Knopjes worden ondersteund door Multibel en bedanken Dirk en Joost van der Pol voor hun technische ondersteuning.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS