Karting • Chrono

Senn Lindeman domineert op NK Mini Junior TM als rijder van Birel ART-fabrieksteam, met dank aan Paauwer Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 00:04

EINDHOVEN – Met zijn overwinning tijdens de eerste ronde van het NK Mini Junior TM liet Senn Lindeman zondag zien hoezeer hij de laatste maanden gegroeid is als karter. De tienjarige Nuenenaar domineerde op circuit De Landsard in Eindhoven. Het deed teameigenaar Jaco Paauwe van Paauwer Racing goed. Hij kreeg weer de bevestiging dat hij er goed aan had gedaan Senn op weg te helpen naar een contract met het fabrieksteam van Birel ART.

Senn Lindeman Franciacorta

“Mijn zoon Menno is Senns coach en monteur. Hij zag dat hij een grote feeling voor het karten heeft”, legt Jaco uit waarom hij vorig seizoen contact zocht met Ronni Sala, directeur van het fabrieksteam van Birel ART. “We hebben de afgelopen jaren daarvoor eerst een goede basis gecreëerd.”

“Uiteindelijk is Menno een paar keer met Senn naar wedstrijden in het buitenland geweest, zoals de Grand Finals, het WSK en het DKM. Daar deed Senn het heel goed. Zo kwam hij in the picture. Ronni Sala was erg gecharmeerd van Senn. Hij kan er nu onder gunstige voorwaarden WSK-wedstrijden rijden namens het fabrieksteam van Birel ART.”

Het racen voor het fabrieksteam heeft erin geresulteerd dat Senn als coureur flinke stappen zet. Dat komt niet alleen door de professionele begeleiding en faciliteiten van Birel ART, maar zeker ook door het wereldniveau waarop de talentvolle Brabander dit seizoen racet.

Jaco: “De snelheid voor de top heeft hij. Senn deed al wonderlijke dingen toen hij zeven, acht jaar oud was. Maar je zag afgelopen weekend dat hij veel beter is geworden in het inhalen van andere rijders. Senn heeft nu zo’n tien wedstrijden gereden in het WSK en je ziet een heel ander coureur. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo. Dat is geweldig om te zien. Nu valt alles op zijn plek.”

Dat Jaco zijn talentvolle pupil kwijt is aan het fabrieksteam, is voor hem de ultieme bevestiging dat hij met Paauwer Racing hun rijders een uitstekende omgeving biedt om in een Birel-kart te leren racen. “Wij laten hem graag vrij om naar het fabrieksteam van Birel te gaan. Dan heb je de meeste eer van je werk.”

Senn Lindeman Franciacorta WSK 2024

De nauwe band met het Italiaanse merk komt voort uit zijn importeurschap van Birel ART. “Ik creëerde daarmee een weg naar het fabrieksteam van Birel toe. Het begon met Menno. Hij heeft drie jaar voor de fabriek gereden, vanwege zijn capaciteiten.”

Hij vervolgt: “Marijn Kremers is ook doorgestroomd, en wereldkampioen geworden. En Dries van Langendonck is ook een mooi voorbeeld. Vier jaar geleden werd hij bij ons Nederlands kampioen. Ik heb hem toen gezegd dat hij de nationale wedstrijden ontgroeid was. Ik wilde hem graag laten rijden voor het fabrieksteam omdat hij daar kon doorgroeien. Ik wil dat een coureur waarin ik talent zie zich ontwikkelt op het juiste platform.”

Jaco hoopt de komende jaren nog meer talenten naar het fabrieksteam van Birel ART te kunnen brengen. Dat kan bijvoorbeeld via goed presteren in de Mini Junioren TM-klasse, een uitstekende klasse voor erg jonge rijders om op een goed niveau te leren racen. “Ik geloof heilig in leren op de juiste manier. Daar heb je voor de rest van je carričre profijt van. Als je niet afgestraft wordt voor fouten, blijf je ze maken en haalt een karter niet het meeste uit zichzelf. De Mini Junioren TM gaat namelijk niet zó hard dat de snelheid van de kart je een fout vergeeft.”

Nu is het dus aan Senn zich in die klasse dit seizoen (ook) te bewijzen. Jaco: “De Mini Junior TM-titel heeft hij nog niet, dus die proberen we dit jaar te halen.”

Senn bedankt Paauwer Racing, Jaco Paauwe, Menno Paauwe, Birel ART-fabrieksteam en Ronni Sala voor hun steun.

Senn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Sanders Airconditioning
Gallé Installaties
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.
Starrtrans Transport B.V.
Always Better Cars
Malelions

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS