Karting • Chrono

Kampioenen Guido en Marco Tenback hebben veel plezier met racen en hun bedrijf Tenback Auto's

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 januari 2017 19:23 • Print artikel

Ook in 2016 lieten de broers Guido en Marco Tenback overtuigend zien wie de beste karters in de KZ2 Plus-klasse van het Nederlands kampioenschap zijn. Net zoals een jaar eerder was de tweeling uit Doetinchem goed voor de titels kampioen (Guido) en vice-kampioen (Marco). En dat was een op zijn minst tevredenstemmende conclusie na afloop van de achtste en laatste ronde van het NK op het circuit van Genk.

Kampioen Guido Tenback

Guido was na zijn titels van 2012 en 2015 dus ook dit jaar de beste van het stel. En dat was een goed stel ook, concludeerde de 51-jarige ondernemer na afloop van de enerverende laatste ronde van het NK. “Het was een echt competitief veld dit jaar. Nog meer dan vorig jaar”, zei hij. “Dat ik dan toch weer de titel win, daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Al zijn alle drie de titels mooi. Het is steeds leuk kampioen te worden.”

Guido had het NK in Genk graag in stijl gewonnen, maar het zat er in de regenachtige omstandigheden ditmaal helaas niet in. Gelukkig had hij vooraf zo’n grote voorsprong (33 punten) dat zijn posities er in de respectievelijke manches niet echt meer toe deden. De titel kon hem na een topseizoen niet meer ontglippen. Guido: “Ik heb me nooit zorgen gemaakt. Dat hoefde ook niet. Ik ben het seizoen goed begonnen. En verder moet je zorgen dat je altijd finisht.”

Dat hem dat in race twee dan niet deze keer niet lukte, bracht zijn kampioenschap dus niet in gevaar. Na afloop was er ‘gewoon’ champagne en liet hij zich voor het tweede jaar op rij kronen tot Neerlands beste karter in zijn klasse. Een prestatie die hij koestert na een bewogen jaar met diverse privé-beslommeringen. Bovendien heeft hij samen met broer Marco die zes dagen per week al zijn tijd opslokt. “Maar als je iets graag wilt, vind je daar altijd wel tijd voor. En we hebben een heel goed team. Anders gaat het allemaal niet.”

Parolin

Nu het seizoen erop zit voor de beide broers heeft de zaak voorlopig weer even fulltime de aandacht. Maar over volgend seizoen wordt al wel nagedacht natuurlijk. Guido heeft zijn zinnen gezet op een vierde titel. En Marco? Die wil eindelijk zijn broer eens aflossen aan de top van het klassement. In Genk werd hij voor de tweede keer op rij tweede achter zijn twintig minuten eerder geboren tweelingbroer.

“Het blijft een broederstrijd tussen ons hè”, zei hij. “Er komt een keer dat het kwartje de goede kant op valt, mijn kant. Je moet gewoon een beetje geluk hebben. Vorig jaar was het echt spannend, dit jaar zat er meer verschil tussen ons.” Wat heet: voorafgaand aan de NK-ronde op het circuit van Genk stond de jongste van de twee broers nog op de derde plaats in het kampioenschap. “Maar het verschil was maar zes punten.”

In de respectievelijke races werd hij derde, negende en derde. Dat bleek voldoende voor de tweede plaats in de eindstand. Marco had van de strijd genoten. “Het niveau in de klasse ligt hoog, veel hoger nog dan vorig jaar. De eerste zeven, acht rijders zitten op maximaal twee tienden van een seconde van elkaar. Het is niet zo: ik ga gewoon even rijden en sta vooraan. Nu leren van de goede dingen, zoals de juiste afstelling voor bepaalde banen.”

Hoewel hij natuurlijk het liefst zelf kampioen was geworden, gunde hij de titel van harte aan zijn broer. “Ik ben blij voor Guido. Hij heeft een goed seizoen gehad. Aan het begin heeft hij goede reserves opgebouwd en dat zorgde in Genk voor een goede afsluiting. Maar hopelijk ben ik volgend jaar degene die kampioen word. Ik doe het ook heel graag. Het is een leuke klasse om in te rijden en bij het werk is het een leuke ontspanning.”


Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Dat werk is in hun geval een veelomvattende begrip. Guido en Marco Tenback hebben samen het goedlopend autobedrijf Tenback Auto’s BV. In hun zaak in Doetinchem langs de A18 zijn ze tevens Jeep-dealer.

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking , al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carriere in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback aktief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge en Lancia

De merken Chrysler, Jeep, Dodge & Lancia worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS