Karting • Chrono

Thijs Stevens grijpt overwinning in NK na uiterst spannende strijd: “Dit geeft perspectief"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2024 01:02

BERGHEM – Hij had er een jaar op moeten wachten, maar zondag was het weer zover: een overwinning voor Thijs Stevens in het NK Rotax Max van Chrono Karting. De dertienjarige coureur uit Druten won in Berghem de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting in de Rotax Max Junioren-klasse.

Thijs Stevens toont superieure snelheid in NK: P1!


“Het was lang geleden dat ik een race gewonnen heb. Dat was vorig jaar in de Winter Cup. Nu heb ik een keertje geluk”, sprak een meer dan tevreden Thijs, die uiteraard uitstekende zakendeed in de titelstrijd. “Dit geeft perspectief.”

Al in de trainingen bewees Thijs dat hij snel was door continu bij de besten te rijden. Dat zette hij op overtuigende wijze door in de kwalificatie. “In mijn snelle ronde had ik slipstream achter iemand aan het einde van het rechte stuk en zo reed ik mijn snelste ronde”, zei hij over de manier waarop hij zijn poleposition pakte. “Ik had al verwacht dat ik wel vooraan zou rijden. Ik had er de snelheid voor.”

En dus mocht de beloftevolle karter in de prefinale starten op P1. Daarin liet hij andermaal zien over een superieure snelheid te beschikken. Hij reed de hele race aan de leiding en dat resulteerde in een knappe eerste plaats. “Daar was ik natuurlijk echt blij mee.” En dus had hij ook voor de finale de poleposition op de grid.

Toen de lichten voor die race doofden, ging Thijs er als een raket vandoor. “Ik had meteen een gaatje, maar ze begonnen al snel terug te komen”, blikte hij terug. “Toen moest ik verdedigen om mijn plek vast te houden. Soms gingen ze achter me battelen en kon ik weer een gaatje slaan. Ik was uiteindelijk niet de snelste, dus het was wel lastig om mijn plek vast te houden, maar het ging goed. Ik heb mijn plek kunnen behouden.”

Thijs Stevens toont superieure snelheid in NK: P1!

Zijn overwinning toont dat Thijs in uitstekende vorm verkeert. Die hoopt hij dit seizoen uiteraard om te zetten in nog meer successen. In het NK, maar ook in de vier races van de Rotax Max Challenge Euro Trophy, die de snelle Gelderlander dit seizoen ook rijdt. “Ik ken twee van de vier banen, Genk en Lonato. Op Franciacorta en Wackersdorf heb ik nog nooit gereden. Het lijkt me leuk daar te racen. Het zijn topbanen.”

Om zijn racen zo goed mogelijk met zijn opleiding te kunnen combineren krijgt hij van zijn school Pax VMBO vrij als hij een raceweekeinde heeft. “Zolang school goed gaat, kan ik mijn sport en school combineren. Dat is echt super.”

En dat zorgt ervoor dat hij top kan presteren, zo liet Thijs wel in Berghem zien. Zijn volgende race is de eerste ronde van de Euro Trophy. Die wordt medio april gehouden op het circuit van Genk. “Ik ben benieuwd wat dat weekend gaat brengen. Ik ben in ieder geval in vorm!”

Thijs Stevens bedankt zijn vader voor het sleutelen, zijn moeder voor de steun, Marcel van Kombikart voor de motoren en zijn school Pax VMBO in Druten voor de medewerking. Verder bedankt hij zijn sponsoren Hoogwerkers.nu en Brouwerij Heeren van Druten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS