Karting • Chrono

Jayden Thien in superflow: wéér P1! "We zijn in ieder geval al heel goed onderweg”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 02:20

BERGHEM – Er staat dit seizoen geen maat op karttalent Jayden Thien. Waar de vijftienjarige coureur uit Maria-Hoop aan de start verschijnt, wint hij. Zondag in Berghem won Jayden zijn derde race op rij. Dus ook tijdens de tweede ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting was hij met zijn steun en toeverlaat Ramon Rietveld de beste in de Rotax Max Senioren-klasse.

Jayden Thien


“Het was een heel goed weekend”, was de logische conclusie van een meer dan tevreden Jayden die de kwalificatie, prefinale en finale had gewonnen. “In de trainingen waren we al de snelste.” Het was de voorbode van een perfect weekeinde waarin hij zelfverzekerd zijn positie als titelkandidaat verstevigde.

Na zijn uitstekende kwalificatie, waarin hij tweeënhalve tiende van een seconde sneller was dan de nummer twee, mocht hij in de prefinale van poleposition starten. Jayden leidde die race van start tot finish. Om hem vervolgens met een voorsprong van 2,8 seconden te winnen.

De finale verliep op een vergelijkbare manier. Deze keer bedroeg de marge op de nummer twee maar liefst 4.8 seconden. “We hadden een supergoede snelheid. In de races hebben we elke ronde op kop gereden. Niemand kon ons bijhouden. Dat voelde heel goed.”

De coureur, die begeleid wordt door Ramon Rietveld, heeft nu dus drie wedstrijden achter elkaar gewonnen. Stellen dat hij in een goede flow zit, is een understatement. Vorige week won hij nota bene de zeer competitieve Rotax Max Challenge Winter Cup in het Spaanse Campillos. “Ik hoop dit te kunnen volhouden natuurlijk, dus hopelijk kunnen we dit ook doen in de volgende race van het NK. Ik sta nu eerste, maar we hebben nog een lange weg te gaan.”

Het NK omvat dit jaar acht ronden, dus er zijn voorlopig nog veel punten te winnen. Maar met drie gewonnen wedstrijden op rij heeft Jayden inmiddels alle vertrouwen erin dat hij dit jaar kampioen kan worden. Hoe het kan dat hij dit seizoen zo dominant is begonnen? “We hebben een heel goede voorbereiding gehad”, klonk zijn logische antwoord. “Over een paar weken begint het Europees seizoen. Dan moeten we er echt staan. We zijn in ieder geval al heel goed onderweg.”

Jayden Thien wint NK


Dat hij Nederlands kampioen wil worden, spreekt voor zich. Hij is met twee gewonnen wedstrijden uit twee immers met een fikse voorsprong de kampioenschapsleider. Maar ook in het EK wil hij vooraan meedraaien, stelde Jayden. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen. We hebben een drukke kalender dit jaar, veel wedstrijden, dus ik kan veel routine en wedstrijdervaring opdoen. Hopelijk komt dat straks tot uiting in titels!”

Jayden Thien bedankt Ramon Rietveld, Bouvin Power voor de supermotoren,alle supporters, zijn moeder en opa en oma die dit mogelijk maken, net zoals zijn sponsoren.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Paula Cox “Mooi Wonen”
Ohé en Laak

Das Aluminium
Susteren

Goossens Vastgoed
Geleen

ARWI Installatie Techniek
Roosteren

Silence Breaking BV
Urmond

Ad de Jong Glas & Kozijnen
Geleen

Autovakmeester Verheijen
Born

Envico Tech BV
Echt

All-in Echt

AVS Installatie
Beek lb

De Maassche Echt
Echt

Deckers Bouw & Renovatie
Echt

Cafetarie ’t Dörp
Horn

Simons Grafisch ontwerp
Susteren

Letro BV Susteren

Autoherstel PR Resto
Lexmond

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS