Karting • Chrono

Karttalent Devyan Roest gaat bouwen met het nieuwe team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2024 03:07

Devyan Roest is aan een mooi avontuur begonnen met het team van Kartstore Benelux supported by MP Motorsport uit Oud-Beijerland. De zestienjarige coureur uit Hoofddorp racet voor de nieuwe equipe, dat onder de bezielende leiding staat van Patrick Dirks. Roest racet op een CRG-kart van Kartstore Benelux en getuige de snelheid is het een kwestie van tijd dat hij een ereplaats kan pakken.

Devyan Roest


“Het ging het hele weekend goed. We hadden de snelheid”, blikte hij terug op de eerste NK van Chrono Karting op het circuit van Genk. “We hebben een nieuwe kart, een CRG. Het is wel wat anders dan een Tony Kart, die ik hiervoor had, maar met de goede set-up gaan we hard.”

Dat die set-up goed was, bewees hij vrijdag al tijdens de vrije trainingen. “Ik zat de hele dag bij de snelste. Zaterdag in de regen ging het ook goed. Alleen hadden we in de kwalificatie pech omdat de ketting eraf vloog. De kwalificatie is het belangrijkste van het hele weekend.”

Zondag in de eerste heat had Devyan ook pech omdat hij van de baan getikt werd. “Ik werd laatste en dat nekte me wel echt.” De snelle Noord-Hollander liet zich niet kennen en begon vol ambitie aan de tweede heat. Dat hij nietsontziend kan inhalen, toonde de coureur van MP Motorsport op overtuigende wijze. Hij snelde van 33 naar 14.

“Dat was top. Ik moest wel de second chance-race rijden omdat ik te weinig punten had voor de finale. Maar ik won die net aan met een ingeklikte bumper (waarop vijf strafseconden staan, red,).”

In de finale toonde Devyan opnieuw zijn superieure snelheid. Hij maakte geen fouten en haalde de ene na de andere rijder in. Zo denderde hij razendknap van 36 naar 14. “Dat was top. De snelheid was goed, en het inhalen en battelen ging goed. Gewoon nooit opgeven en dan zie je dat er uiteindelijk toch een best redelijk resultaat uit kan komen.”

Het was dat hij tegenslag had, anders was een podiumplaats voor karttalent Devyan Roest zeker mogelijk geweest tijdens de eerste ronde van het NK Rotax Max.

Vader Rob had genoten van de race van Devyan. “We zijn begonnen aan een mooi avontuur met het nieuwe team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport”, zei hij. “We waren eigenlijk gestopt. Maar MP wilde graag nog een dag testen met Devyan. Dat is heel goed uitgepakt. Er was vertrouwen in de kart en het team had vertrouwen. Dat wilde heel graag dat we meededen aan het NK van de Chrono. Dus dat hebben we geregeld.”

Devyan Roest CRG Kartstore Benelux


Na die succesvolle test gingen Devyan, zijn vader en het team met veel vertrouwen het weekeinde in. Rob: “Zaterdag was moeilijk vanwege de wisselende weersomstandigheden. En Devyan was een OTK-kart gewend en nu rijdt hij dus in een CRG. De races waren goed. We hebben veel data verzameld voor het team en die zijn heel tevreden. De CRG past Devyan goed. Hij ging echt heel hard. Al met al hebben een heel positief weekend gehad. Het team helpt ons en wij helpen het team. Zo is het een wisselwerking tussen beiden.”

Welke wedstrijden Devyan dit jaar gaat rijden weet de coureur nog niet precies. “Maar ik verwacht dat we het hele NK zullen rijden”, zei hij. “Nederlands kampioen worden zit er zeker in. Ik zou ook graag het EK en de BNL rijden. We zullen zien. Het wordt vast een mooi seizoen!”

Devyan bedankt zijn team Kartstore Benelux supported by MP Motorsport, CRG Holland, Bouvin Power, Henk de Jong, Patrick Dirks, Dennis Kramp en zijn vader en moeder.

Devyan Roest wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kartstore Benelux, Bouwbedrijf Rob Roest en Sander Tweewielers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS