Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser blijft na Genk op koers voor podiumplek in eindklassement Mini Parilla-klasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2019 12:40 • Print artikel

GENK – Op een nat circuit in Genk heeft karter Dylan Visser uit Assendelft net geen podiumplek gehaald bij de vierde ronde van de IAME X30 Mini Parilla-klasse. De vierde plaats in de finale was het hoogst haalbare voor het 11-jarige karttalent uit Noord-Holland. En daar baalde hij toch wel een beetje van. “De motor liep niet helemaal goed waardoor ik wat vermogen tekortkwam. Maar ik schuif op in het klassement, dus dat is mooi.”

Dylan Visser

Na zeer fraaie resultaten in de afgelopen paar races waren de verwachtingen hooggespannen. Maar dat winnen niet altijd vanzelf gaat, bleek op het Belgische circuit eens te meer. Het was na de spannende race in de Mini Parilla-klasse duidelijk dat Dylan gewend is om bij de eerste drie de finishvlag te passeren. Een vierde plek, daar heeft hij overduidelijk een hekel aan.

Toch kon Visser niet helemaal ontevreden zijn. Hij reed weer op zijn vertrouwde Croc Promotion-chassis en schoof op in het algemeen klassement en ziet een plek bij de eerste vijf in het eindklassement dichterbij komen.

De jonge coureur uit het topteam TK Racing rijdt graag in Genk. “De baan ligt me goed. Je kunt voluit gaan en er zijn veel mogelijkheden om concurrenten te passeren.” Daar kwam het zondag nauwelijks van op het natte circuit in Genk. Slechts één plaatsje schoof hij op na de start, de rest van de race reed hij in niemandsland. “Ik zag de top drie steeds verder wegrijden omdat ik net wat power miste. Waarschijnlijk was de carburateur niet goed afgesteld.”

Het veld achter hem hield de jonge Noord-Hollander echter met gemak achter zich waardoor het een saaie race werd voor hem. “Ik had hier graag podium gereden met het oog op kwalificatie voor het WK in Le Mans. Dat ticket moet ik nu maar via het Nederlands kampioenschap in de wacht slepen.”

Bij het NK staat Dylan momenteel derde in de rangschikking en die plek betekent alsnog een ticket voor het WK in Le Mans. Zo ver is het nog niet, maar de jonge snelheidsduivel gaat er alles aan doen om die derde plek minstens vast te houden. “Rijden op het circuit in Le Mans is een droom voor mij. Ik hoop echt dat het me via het NK alsnog gaat lukken om me te kwalificeren.”

Dylan Visser

Aan zijn inzet zal het in ieder geval niet liggen, want hij is elk weekend wel ergens in de kart te vinden. “Ik rijd naast de IAME Benelux Series en het NK ook nog de GK4 en de Euro Series.” Daarnaast is Dylan veel op de trainingsbaan te vinden en gaat hij elke week naar de sportschool om zijn kracht en conditie te verbeteren. Alles om zich te blijven ontwikkelen in de kartsport. Want verliezen, daar houdt hij duidelijk niet van.

Dylan Visser bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans van TK Racing en zijn monteur Roy.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Metaalhandel Robas, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS