Karting • GK4 Kartseries

Dani Boers dendert naar sprankelende zege op Mariembourg! "Mijn eerste overwinning bij de junioren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2024 01:16

MARIEMBOURG – Met twee teamgenoten die hun klasse wonnen, kon karttalent Dani Boers van WJS Racing natuurlijk niet achterblijven. En jawel, ook hij won zijn klasse tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series in Mariembourg. De twaalfjarige topper uit Barendrecht snelde zaterdag naar de overwinning in de sterk bezette IAME Junioren-klasse.

Dani Boers met ouders Daniel en Miranda


“Ik had een uitstekende snelheid, mijn pace was goed. De finale was een lekkere race. Ik trok een gat, dus ik ben tevreden. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo goed zou gaan”, zei Dani monter. Vooral ook omdat het aan het begin van het weekeinde op het circuit van Mariembourg het er nog niet naar had uitgezien dat hij de snelheid had om te winnen.

“De trainingen waren niet perfect. Ik dacht: het gaat niks worden”, legde Dani uit. “Ik reed geen topdrietijden.” In de kwalificatie werd hij vierde, maar door een straf voor een andere rijder schoof de talentvolle coureur op naar de derde plek en mocht hij de eerste race als derde starten.

“Die won ik en daardoor mocht ik de tweede heat als eerste starten. Die ging ook oké, maar ik ging ergens wijd en zakte terug naar de vierde plaats. Daarna reed ik gelukkig nog terug naar de tweede plaats. De tweede plaats was ook oké.”

Het gecombineerde resultaat van de eerste twee heats betekende dat Dani in de finale van poleposition mocht starten. Nou, daar wist hij wel raad mee. “Ik heb de hele race op kop gereden.” Maar zo gemakkelijk als het klinkt was het uiteindelijk niet. Vanwege een crash werd de junior-race geneutraliseerd en moest er weer een herstart plaatsvinden. Daarmee was ook gelijk zijn riante voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Terwijl zijn team en zijn vader op de monteursbrug tandenknarsend toekeken, bleef Dani koelbloedig en sloeg bij de herstart weer genadeloos toe. Hij kon iets wegrijden en bleef uit de greep van zijn achtervolgers. En dus was er uiteindelijk de welverdiende P1 voor de talentvolle coureur uit Zuid-Holland. "Ik keek tijdens de race nog wel af en toe achterom, want je rijdt niet elke dag op P1. Dit is dan ook mijn eerste overwinning van het seizoen.”

Daarop mocht hij qua resultaat sowieso trots zijn, en al helemaal omdat hij dit seizoen in een voor hem nieuwe klasse rijdt. “Vorig jaar reed ik nog bij de Mini’s”, verduidelijkte hij. “Ik vond de overstap niet echt moeilijk. Die was leuk en ook beter voor me.”

Hij had wel even moeten wennen aan zijn nieuwe kart, bekende Dani. “De eerste trainingsdag in de Junior stond ik in bocht één gelijk stil, omdat het toch een grote verandering is van een Mini naar Junior. Ik reed op nieuwe Comet-banden en dan ook nog op een halfnatte baan. Maar op een gegeven moment ging het goed, gelukkig.”

Dat hij de afgelopen maanden veel vooruitgang heeft geboekt, bleek bovendien overduidelijk uit zijn resultaat zaterdag. Nu is het natuurlijk zaak om podiumplaatsen te blijven pakken. Dat is Dani in ieder geval vast van plan. Behalve in de GK4 Kart Series gaat hij dat dit seizoen ook proberen in het clubkampioenschap van Strijen, de Le Mans Night Cup en een enkele race in het IAME Benelux-kampioenschap.

Dani Boers finish


Zijn volgende race is de tweede ronde van de laatstgenoemde competitie. Die wordt gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk. Het is bekend terrein voor Dani. “Ik heb er al twee wedstrijden op gereden bij de Mini's. Het is een heel leuke baan. Hopelijk kan ik er weer op het podium komen!” Dani zoekt nog wel wat support en hoopt op wat steun van bedrijven uit de regio van Barendrecht en bedrijven onder de rook van Rotterdam.

Dani bedankt Willem-Jan Schoots, Sinan van de Raad, zijn vader en moeder en iedereen bij WJS Racing.

Dani Boers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Boers Montage.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS