Karting • GK4 Kartseries

Veelvoudig kampioen Bart Ploeg begint bij SLC Karting op Sodikart aan nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan: "Gevoel is erg goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 april 2024 00:50

Bart Ploeg (18) uit Heijningen maakt dit jaar een belangrijke stap in zijn carrière. Na vele succesvolle jaren bij het kartteam van Thierry Delré, TD Racing, maakt hij dit jaar de overstap naar Sodi Kart en het team van SLC Karting. Het jonge talent wil dit jaar gebruiken om zich optimaal aan te passen aan de nieuwe kart, toch zit hij dit jaar niet stil en voelt hij zich al op z’n gemak bij zijn nieuwe team, dat gerund wordt door Randy Nauwelaers en Sam Claes.

Sam Claes, Bart Ploeg en Randy Nauwelaers SLC Karting


“Het is een goede overstap, maar het is wel bijzonder om na zo’n lange tijd bij TD weer aan een nieuwe kart te moeten wennen”, begint Bart over zijn overstap naar een nieuwe kartmerk en een nieuw team. De Brabander won de afgelopen jaren meerdere kampioenschappen. Vorig jaar eindigde hij op de tweede positie bij de GK4 Kart Series in de klasse Supershifter en op de derde positie in het algemeen klassement, maar Bart was toch echt toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben ontzettend blij met Randy Nauwelaers en Sam Claes en ik hoop dat dit het begin is van een goede samenwerking.”

“Ik ken Randy al sinds de Mini’s en ken hem dus al jaren. Sam ken ik ook al heel lang en zo is dit idee ontstaan om samen te gaan werken.” Een nieuwe kart betekent ook dat Bart zich na jaren moet aanpassen, maar dat ging makkelijker dan hij eerder had gedacht: “In het begin op de kart moest ik alleen heel erg wennen aan het nieuwe remsysteem. Je moet dus wat voorzichtiger op de rem, maar daar wen je snel genoeg aan.”

De voorkant van de Sodi is erg sterk en dat vind Bart als coureur heel erg fijn. De veelvoudig Nederlands kampioen heeft dus al wat meters gereden in zijn Sodikart en de eerste meters op de nieuwe kart voelden gelijk goed. Hij heeft laatst nog gereden in Eindhoven en ook dat ging top: “Het gevoel is erg goed. Ik ga er blanco in dit jaar, ik hoop wel wat prijzen te scoren, maar alle ogen zijn gericht op volgend jaar.”

Sodikart Bart Ploeg


“Er heerst een goede sfeer binnen het team”, vertelt Bart opgetogen over zijn nieuwe werkplek. “Het zijn lekker normale mensen, een vast clubje en je weet wat je aan elkaar hebt”, gaat hij lachend verder. "Mijn volgende race is in Mariembourg bij de GK4 en daarnaast rijd ik wat races in de Chrono om meer wedstrijdritme op te toen. Het is nog niet helemaal zeker waar ik allemaal ga rijden dit seizoen. Sowieso in de GK4 en wil ik dus wat NK's bij Chrono.”

Bart is niet alleen bezig met zichzelf, maar heeft ook een jonge coureur onder zijn hoede genomen. Bart begeleidt Thiago Onnink, een jong rijdertje in de Mini’s: “Hij is jong, dus hij moet nog veel leren en dat is het mooie. Ik hoop dat ik hem kan helpen met mijn ervaring. Ik heb ook drie of vier seizoenen gereden in de Mini’s, dus het is leuk dat ik hem mag ondersteunen.”

Bart maakt zich dus op voor een spannend jaar met een nieuw team en nieuwe kansen. Hij rijdt zijn eerste GK4-race in het weekend van 14 april in Mariembourg.

Bart Ploeg bedankt zijn ouders, Sam, Randy en zijn team SLC Karting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS