Karting • GK4 Kartseries

Glansrijke podiumplaatsen voor OW Karting-coureurs: Siebe Wijma en Kayne Ince schitteren in GK4 Kart Series

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2024 01:03

OW Karting-coureurs Siebe Wijma (17) uit Lochem en Kayne Ince (13) uit Gronau haalden afgelopen weekend hun trofeeën op voor het behalen van respectievelijk de tweede en derde positie in de GK4 Kart Series in de Open Senior-klasse. De twee talentvolle coureurs van OW Karting namen de prijzen met een grote glimlach in ontvangst. Siebe en Kayne blikken terug op het seizoen én delen de plannen voor komend seizoen.

OW Karting met Siebe Wijma en Kayne Ince


“Het is een ontzettend mooie dag geweest. Ik ben erg blij dat ik mijn prijs zondag heb mogen ophalen. Het is echt loon na hard werken zullen we maar zeggen”, vertelt Siebe, lachend naar teammaat Kayne. “Ik heb het afgelopen seizoen als positief ervaren. Zeker in de GK4 heb ik veel podiumplekken gepakt en daar ben ik erg blij mee. In het NK heb ik ook wat mooie races gereden.” Gevraagd naar zijn mooiste race van het seizoen, moet Siebe lang nadenken: “Poah, daar vraag je me wat”, begint hij. “Ik zou niet kunnen kiezen denk ik. In beide kampioenschappen heb ik mooie races gereden, maar in het NK IAME was het niveau hoger. Daardoor moest ik er nog harder voor knokken en dat maakt de uiteindelijke prestatie nét iets mooier.”

Kayne Ince

“Het was soms wel een hectisch seizoen”, vertelt Kayne. “We hebben goede resultaten behaald en kijk ik positief terug op het seizoen. Soms hadden we een ontzettend goede weekend, waar we net naast het podium eindigden, maar de podiumplekken maakten dit seizoen wel een stuk mooier”, zegt de pas dertienjarige coureur met een brede glimlach. “Als ik denk aan mijn mooiste weekend van het seizoen, denk ik terug aan Mariembourg. Daar had ik in de tweede race een probleem met mijn kart, waardoor ik de finale verder van achter moest starten dan dat ik wilde. Na een felle strijd in de finale reed ik nog naar de derde plek. Ja, dat was echt heel mooi.”

Siebe Wijma

Siebe deelt zijn plannen voor komend seizoen: “Komend seizoen ga ik rijden in het Benelux en NK IAME. Ik durf nu geen positie aan te geven waar ik graag wil eindigen, maar als coureur ga je natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare.” Kayne’s planning is misschien nóg wel drukker. Hij rijdt naast het Benelux en het NK IAME ook nog eens in de GK4 Kart Series: “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik hoop dat ik komend seizoen mezelf opnieuw mag bewijzen. Afgelopen seizoen was al mooi, maar komend seizoen moet nog mooier worden.”

“Kayne is een goede teamgenoot en het is leuk dat we veel van elkaar kunnen leren, dat is top”, begint Siebe over zijn teammaat. “Maar”, gaat Siebe verder. “Soms is hij wel druk hoor”, zegt hij terwijl ze allebei in de lach schieten. “Voor de rest kun je prima met hem lachen hoor!” Kayne zegt lachend terug: “Het is een goede gozer en we hebben altijd goed contact. Zowel op de baan als naast de baan gaat het goed. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit of Siebe en ik teamgenoten zijn hoor, op de baan wil ik hem gewoon verslaan. We laten elkaar leven, maar we leggen elkaar het vuur aan de schenen!”

“We blijven ook komend seizoen teamgenoten, dus we kunnen elkaar nog genoeg lastig vallen”, sluiten ze af.

Siebe bedankt iedereen van team OW Karting, teambaas Ricardo Oude Weernink, zijn ouders, zijn vriendin en sponsoren.

Siebe Wijma wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Auto en Taxibedrijf Wijma in Lochem, Lammerdink, Multicopy, Castrol Olie en Wijkamp.

Kayne Ince bedankt zijn sponsor Oliehandel.nl, zijn vader en moeder, familie en vrienden, teambaas Ricardo Oude Weernink, Marcel Oude Weernink, Miguel Oude Weernink en het hele team van OW Karting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS