Karting • GK4 Kartseries

Kayne Ince, jongste deelnemer bij de Open Senior blikt terug op een sterk seizoen: "Zeker niet verkeerd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 december 2023 20:45

Kayne Ince (13) uit het Duitse Gronau kan terugkijken op een ijzersterk jaar. Als veruit de allerjongste deelnemer in het veld van de Open Senior-klasse van de GK 4 Kart Series liet de coureur van OW Karting zijn talent en snelheid het gehele seizoen zien. Kayne en zijn vader blikken uitermate positief terug op een mooi jaar, waarin hij erg knap derde overall werd in het kampioenschap.

Kayne Ince

Als jongste deelnemer van het veld moest hij dispensatie krijgen van de KNAF. Als dertienjarige tiener nam Kayne het op tegen coureurs die minimaal 4 jaar ouder zijn. Zijn vader zegt dat hij dit erg speciaal vindt: “Dat vind ik heel bijzonder om te zien dat hij tegen jongens van zestien en zeventien racet. Dat is heel knap. Marcel en Ricardo Oude Weernink sleutelen en begeleiden hem en ik help waar ik kan. Het is leuk om samen bezig te zijn met mijn zoon. Hij maakt grote stappen en dat vind ik uitermate tof om te zien. De KNAF heeft hem dispensatie na veel vijven en zessen om tussen de oudere gasten te rijden. Hij rijdt altijd voorin mee en maakt zowel in de regen als in het droog veel stappen. Terugkijkend op dit seizoen ben ik erg trots op hem hoe hij het dit seizoen allemaal heeft aangepast.”

Ook Kayne is erg tevreden met zijn kartseizoen dat eindigde in Genk. Na een lang seizoen reed de jonge belofte een sterk weekend tijdens zijn laatste GK4-race van het jaar: “De trainingen gingen goed”, begint de dertienjarige coureur van wal. “Het zag er in de regen goed uit, daar waren we echt heel snel. Zaterdag zal het tempo er ook goed in. In de kwalificatie reed ik overall naar P3 en in mijn eigen klasse zelfs naar de tweede plek."

“In de eerste heat lag ik lang op de eerste positie, maar op een gegeven moment werd het moeilijk om de controle te behouden. Uiteindelijk heb ik toch gevochten en ben als derde over de finishlijn gekomen. Vervolgens hebben we wat aanpassingen aan de kart gedaan en daarna ging het al iets beter. In de tweede heat eindigde ik als vierde.”

Kayne Ince OW Karting

In de finale startte Kayne vanaf de vierde positie. Zijn start was niet geweldig, het was erg druk en de grip was slecht, maar Kayne gaf zich niet gewonnen: “Ik heb opnieuw gevochten om naar voren te komen en wilde heel graag een podiumplaats behalen, maar we hebben opnieuw grote vooruitgang geboekt. Ik ben erg tevreden met hoe het uiteindelijk is gegaan. We hebben laten zien dat we kunnen vechten en blijven verbeteren. Met de derde plek overall ben ik heel blij! Hopelijk kunnen we deze positieve lijn doortrekken naar de volgende race.”

Als jongste coureur blikt Kayne terug op het seizoen: “Ik ben eigenlijk wel heel blij met hetgeen ik laat zien. Ik ben natuurlijk met afstand de allerjongste deelnemer van het veld. Ik rijd tussen veel oudere gasten in, dus ik doe het zeker niet verkeerd.” De mooiste race van het seizoen? Daar hoeft Kayne niet lang over na te denken: “Mooiste race dit jaar? Ja, dat was Mariembourg, ronde vijf van het kampioenschap. Op een droge baan werd ik derde, dat was een hele mooie race.”

Nu verschuift de focus voor Kayne naar volgend seizoen. Het plan is om volgend jaar in de Benelux, GK4 en het Nederlands Kampioenschap te rijden, maar ook in de winter blijft hij zeker niet stilzitten: “De komende maanden blijven we lekker bezig door mee te doen aan de wintercup van de GK4 en gewoon veel trainen met mijn team OW Karting.”

“Ik bedank al mijn supporter, mijn ouders, Oliehandel.nl, Ricardo en Marcel Oude Weernink en de rest van het team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS