Karting • GK4 Kartseries

Djamairo Hoft schudt pech van zich af en beklimt bovenste trede podium: "Zo vet om nu zo terug te komen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 01:16

MARIEMBOURG – Hij had er door pech en andere tegenslag een jaartje op moeten wachten, maar zaterdag stond hij er weer, op het podium na een kartwedstrijd. En dan ook nog eens op de bovenste trede! Een dolblije Djamairo Hoft glunderde dan ook toen hij op het circuit van Mariembourg de beker in ontvangst nam. De elfjarige coureur uit Rhoon had op overtuigende wijze de eerste ronde gewonnen van de GK4 Kart Series in de IAME Mini-klasse.

Djamairo Hoft

“Dit voelt wel fijn”, zei een tevreden Djamairo met een lach op zijn gezicht. “We hebben lang tegenslagen gehad. Nu staan we eindelijk weer eens op het podium, en nog de eerste plek ook. De laatste keer dat ik op het podium stond, was een jaar geleden of zo.”

Hoe het komt dat het jaar voor hem zo goed begonnen is? “Ik heb dit jaar een nieuw team en een nieuwe kart. Ik leer er te focussen en niet met andere dingen bezig te zijn. En ik leer er dat ik niet onnodig moet pushen, welke racelijnen ik moet rijden en waar de rempunten liggen.”

Maar heel even over die tegenslag van vorig jaar: wat is er toen gebeurd? “Ik heb een paar crashes gehad, en soms wat pech. Daarom is het zo vet om nu zo terug te komen. Al had ik dit niet echt verwacht. De trainingen gingen wel goed, maar de kwalificatie was wat minder”, legde hij uit.

In die kwalificatie werd hij overigens bepaald niet onverdienstelijk vijfde. “Daarna werd ik in de races vijfde en zevende. Voor de finale moest ik op zes starten.” Kortom: werk aan de winkel, want Djamairo wist dat hij een goede snelheid had en wilde uiteraard de finale winnen.

Djamairo Hoft

“Ik wachtte rustig af. Op een gegeven moment kwam er een crash, waardoor ik een paar plaatsen kon pakken, en uiteindelijk heb ik gewoon de nummer één ingehaald. In de laatste ronde moest ik aan het eind wel nog een beetje verdedigen.” Hoe het kon dat hij in de finale een stuk sneller was dan in de heats? “De kart was wel beter, want we hadden er nog wat aan veranderd. En verder was het gewoon gas blijven geven en proberen geen fouten te maken.”

Wel, dat deed hij niet en dus kon hij aan het begin van de avond de meest gewilde bokaal van het weekeinde in ontvangst nemen. Het behoeft geen uitleg dat zijn overwinning in Mariembourg zijn zelfvertrouwen goed heeft gedaan. Daarvan hoopt hij te profiteren tijdens zijn volgende race. Dat is de tweede ronde van het IAME Benelux-kampioenschap die over een paar weken wordt gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk. “Het Benelux-kampioenschap is best een zware competitie, maar ik hoop daar ook op het podium te kunnen komen.”

Behalve het IAME Benelux-kampioenschap en de GK4 Kart Series, rijdt Djamairo dit seizoen misschien ook nog een Euro Series-wedstrijd. Hoe het ook zij: zijn winst van zaterdag pakt niemand hem meer af. “Dit is een lekker begin van het kampioenschap!”

Djamairo bedankt Willem-Jan Schoots, Sinan en zijn vader, moeder en zus.

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door S. van Harn montage en Elektrotechniek en Romano Hoft montage.

Djamairo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS