Karting • GK4 Kartseries

Van de KA 100 wordt veel verwacht in de Benelux, na het grote succes in andere landen! “De signalen zien er goed uit”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2024 05:30

IAME België en IAME Nederland presenteren in samenwerking met organisatoren Cpoint en IAME Belgium, de nieuwe kartklasse IAME KA 100 Senior 148/158! De klasse is wereldwijd uitgegroeid tot één van de grootste en best betaalbare kartklassen in 2-takt karting. Na de succesvolle start in Australië en vervolgens de USA, en in Europa Groot-Brittannië en Frankrijk, is het komend seizoen de beurt aan de Benelux.

KA 100

“Van de nieuwe IAME klasse KA 100 Senior 148/158 wordt na het succes in andere landen veel verwacht in de Benelux! De KA 100 is een nieuw concept luchtgekoelde motor, speciaal ontworpen om aan de behoefte van zowel de hobbyrijder als wedstrijdrijder te voldoen. Een traditionele, maar volledig nieuwe motor, betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik en onderhoud”, zegt initiatiefnemer Nick de Bruijn. “De KA 100 is de succesvolste motor die IAME nu produceert. De KA 100 is een compleet kartmotorpakket van 21 pk met een eenvoudig ontstekingssysteem, vaste pijp, machinaal bewerkte Tillotson-carburator en een ingebouwde drukknopstarter. De KA 100 bevat veel van de onderdelen die worden gebruikt in de populaire IAME X30-motor, en maakt ook gebruik van de IAME Mini Swift-spoel en ontsteking.”

Iame Karting KA 100

De Bruijn: “In Amerika, Australië en Groot-Brittannië slaat het concept erg goed aan en is de KA 100 uitgegroeid tot de populairste klasse. Daarbij zijn de onderhoudskosten ook nog eens een stuk lager dan bij veel andere motoren. Het is dus ook een perfecte hobbyklasse en startersklasse, zeker ook als je met een kleiner budget rijdt. Het is een aansprekend product omdat het voor veel mensen toegankelijk is. Het is een luchtgekoelde motor en dat maakt het ook weer een stuk makkelijker om aan te werken. Met deze nieuwe klasse gaan we in ieder geval iedereen een gelijke kans geven, zonder al te veel kosten te maken.”

Er zal in de Benelux worden gereden in twee kampioenschappen; GK4 Kart Series, met vijf wedstrijden en de IAME Series Benelux, met drie wedstrijden op de mooiste banen. Twee afzonderlijke kampioenschappen met ieder een eigen kampioenschapstitel.

IAME KA 100

De klasse IAME KA 100 Senior kent twee afzonderlijke klassementen in een enkele wedstrijd: 148 en 158. Deze staan voor de gewichten waaraan minimaal moet worden voldaan; 148 respectievelijk 158 kg.

Het initiatief wordt meteen gehonoreerd door IAME. De rijders in de klasse IAME KA 100 Senior 148/158 kunnen in beide kampioenschappen gaan strijden voor twee tickets "entry fee" voor de IAME EUROCUP 2024, die wordt gehouden van 3-6 oktober op het vermaarde circuit van Le Mans in Frankrijk.

De Bruijn is positief gestemd over het debuut van de KA100: “Ik weet zeker dat dit binnen de Benelux aan gaat slaan. Op andere plekken waar dit concept is geïntroduceerd groeide het al heel snel uit tot de grootste klasse, dus daar gaan we hier ook voor. De signalen zien er goed uit en ik kijk er naar uit.”

Voor meer informatie:
Nederland:
GK4 Kart Series: www.gk4kartseries.com [email protected]
Importeur IAME Netherlands - PDB: [email protected]

België:
IAME SERIES BENELUX: www.iame-motorsport.com/championship_dett.php?id=4

Importeur IAME Belgium: www.iame-belgium.com email: [email protected]

IAME KA 100

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS