Karting • GK4 Kartseries

Het zat er aan te komen! Mooi podium voor Memphis Schuurman in de IAME Benelux: “Dit voelt goed”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2024 09:16

MARIEMBOURG – De afgelopen jaren maakte Memphis Schuurman flinke stappen als karter en vorig jaar en dit nog prille seizoen is hij onder de hoede van SignMind Racing helemaal doorgebroken, zo bewees Memphis zondag wel op het circuit van Mariembourg tijdens de sterk bezette eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. De pas negenjarige snelheidsduivel uit Nederhorst den Berg werd razendknap tweede in de X30 Mini Rookie-klasse!

Memphis Schuurman

“Dit voelt goed”, zei Memphis trots. “Het was wel moeilijk. Het Benelux-kampioenschap heeft een nog hoger niveau. De organisatie is heel streng. Als je een tikje geeft, krijg je meteen straf. Hier rijden ook meer sterkere rijders mee, meer jongens die snel zijn. Dat hoge niveau kon je goed merken op de baan.”

En dan kreeg hij ook nog eens te maken met een natte kwalificatie. “Dat was moeilijk”, bekende de snelle Noord-Hollander. “Ik werd elfde.” Dat verbloemde zijn ware snelheid. Die was namelijk een stuk beter dan zijn kwalificatieresultaat deed vermoeden. Het jonge karttalent denderde tijdens de heats dan ook op overtuigend wijze naar voren.

“De races gingen steeds beter. Tijdens de eerste en tweede heat werd ik derde en in de laatste heat was ik tweede. Het was best wel lastig, maar ik had wel soort van verwacht dat ik het podium kon halen. Ik wist dat ik een goede snelheid had.”

Dat Memphis aan karten doet, heeft alles te maken met die ene keer voor de lol ‘huurkarten’ op het circuit van Lelystad. Hij was pas vijf jaar oud. “Dat vond ik heel leuk. Karten gaat lekker snel en het is leuk om in de regen te rijden. En in de bochten kun je wel zeventig kilometer per uur halen.” En op het rechte stuk halen de jonge rijders al topsnelheden van meer dan 100 km/uur.

Hij begon in de kleine karts voor jonge kinderen. Toen hij daarvoor te groot was, wilde hij naar de grote karts. Memphis: “Maar daarvoor was ik nog te klein. Toen hebben we een eigen kart gekocht en we zijn steeds meer gaan rijden.”

Zijn eerste wedstrijd reed Memphis toen hij nog maar zeven jaar oud was. “Clubraces in Venray”, wist hij nog. “Eerst heb ik viertakt gereden in een Parolin Rocky-kart en toen hebben we de overstap gemaakt naar de tweetakt IAME-karts. Een tweetakt gaat lekker hard en de wedstrijden hebben een hoger niveau.”

Memphis Schuurman


Sinds vorig seizoen komt Memphis uit voor topteam SignMind Racing van Bjorn Bakker. Daar krijgt hij uitstekende begeleiding van Bjorn, Bas Harting en Rob Knecht met als doel een absolute karttopper te worden. Hij voelt zich er uitstekend thuis. “Rob is mijn kartopa. Zo noem ik hem. Hij is wat ouder en heeft altijd opbeurende woorden voor me.”

Memphis’ volgende wedstrijd is de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt over een kleine twee weken gehouden, óók op het circuit van Mariembourg. “Ik hoop dat ik dan hoger ga eindigen dan vandaag. Dus eerste. Ik ga voor het kampioenschap. En in het Benelux-kampioenschap hoop ik in ieder geval op een plek in de top vijf. Ik denk dat dat wel gaat lukken!”

Memphis bedankt zijn vader, moeder, Bjorn en Rob van SignMind Racing en al zijn sponsoren.

Memphis Schuurman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: SWFcompany, DMT bouw en renovatie, Vaillant, Zin in stijl, Solar Nederland, JFT engineering, Installatiebedrijf Klaas, de Jong bouwbedrijf, Ruud Koolen stucadoors, Jari Kroon service, installatiebedrijf D. Scuurman, O&O, Flexmade, Arnoud de Moor PT, TATA B.V, ome Ronald en Kirsten en de club van 25!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS