Karting • GK4 Kartseries

Denver Bos is pas zeven jaar en heeft nu al zijn eerste zege op zak: "Ik dacht, ik moet blijven pushen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 18:30

MARIEMBOURG – Dat hij ondanks zijn leeftijd van zeven jaar al bloedsnel is bewees karter Denver Bos twee weken geleden al met de derde plaats tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Zaterdag boekte het aanstormende talent uit de equipe van WJS Racing op het circuit van Mariembourg zijn eerste zege van het seizoen tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Niets en niemand ontziend schreef Denver uit Hoek van Holland de finale van de IAME Mini Rooki-klasse op zijn naam!

Denver Bos

“Weer een beker. Dit voelt wel heel goed”, zei Denver, die maar moeilijk kon antwoorden op de vraag welke van de twee de mooiste was: zijn overwinning in de GK4 Kart Series over de P3 tijdens het IAME Benelux-kampioenschap. Na enig nadenken zei hij: “De beker in het Benelux-kampioenschap was de mooiste. Maar het is ook gaaf de GK4 te winnen.”

Zijn dominante snelheid kwam niet echt als een verrassing. Ook niet voor Denver zelf. “Ik had wel een beetje verwacht dat ik vooraan kon meedoen na mijn podiumplaats in het Benelux-kampioenschap.” Helaas ging de kwalificatie wat minder dan gedacht. Daarin reed hij de zesde tijd. “Eigenlijk zevende, maar één rijder kreeg straf waardoor ik een plaatje opschoof”, wist Denver. “Waardoor de kart in de kwalificatie wat minder snel was, weet ik niet precies. De wedstrijden erna gingen wel goed.”

Dat kun je wel stellen. Al bij de start van de eerste lace, toonde fanatieke Denver zijn ambities. “In de eerste bocht haalde ik drie man in, in de tweede bocht twee en aan het eind van die ronde lag ik al eerste.” Nou, daarna lag de weg naar de zege open en die claimde de piepjonge Zuid-Hollander dan ook met verve.

Ook in de tweede wedstrijd van het weekeinde was hij snel, maar kreeg hij tien strafseconden. “Dat was omdat ik buiten de corridor was gegaan. Maar die had ik niet gezien”, verklaarde hij. “Ik was nog wel eerste over de finish gekomen. Dat vond ik wel fijn. Maar door de tijdstraf was ik uiteindelijk derde.”

Denver Bos

Een en ander betekende dat hij de finale mocht starten vanaf P3. Ook nu weer maakte hij op niet mis te verstane wijze duidelijk dat hij vast van plan was de race te winnen. “In de tweede bocht lag ik al op één”, zei hij triomfantelijk. Al rekende hij zich op dat moment in de race zeker nog niet rijk. “Ik dacht: ik ben nog niet over de finish, ik moet blijven pushen. Toen ik later als eerste over de finish kwam, voelde het wel heel goed.”

En dus won hij de eerste ronde van de GK4 Kart Series en voert de rijder van topteam WJS Racing het klassement in zijn klasse aan. Dat voelde wel lekker bekende Denver. “Ik ga proberen kampioen te worden!”

Zijn volgende race is de tweede ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Die wordt gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk. “We gaan er volgende week trainen”, wist Denver. “Ik heb er nog nooit gereden, maar ik heb gehoord dat die heel snel is. We gaan er flink trainen. Ik vind het leuk dat het een nieuwe baan is. De andere banen ken ik nu al zo goed. Daar heb ik al zo vaak gereden. We gaan goed trainen en dan knallen in de wedstrijd!”

Denver bedankt Willem-Jan Schoots, Sinan van de Raad, zijn vader, moeder en zijn hele familie.

Denver Bos wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Texa Daken en WJS Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS