Karting • GK4 Kartseries

Talent Dion van den Berg toont inhaalkunsten en pakt eerste zege in GK4 Kart Series! "Echt heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 01:16

MARIEMBOURG – Hij kon het bijna niet geloven, maar het was hem toch echt gelukt: Dion van den Berg won zondag in Mariembourg de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Met een fraaie inhaalmanoeuvre in de laatste ronde stelde de twaalfjarige coureur uit Delft de overwinning veilig in de Honda 9PK Junior-klasse. Het betekende zijn eerste overwinning op een buitenbaan.

Dion van den Berg en de crew van KWM en PdB Racing blij met zege


“Ik was echt heel blij”, was de logische reactie van de glunderende Dion. “Ik startte van P3. Ik had een goede start en wist in bocht 2 de nummer 2 in te halen. Daarna reed ik naar de koploper toe en reden we met zijn tweeën weg. We hadden iets van drie seconden van de nummer drie. In het laatste rondje verdedigde hij niet in bocht twee, dus ik gooide mijn kart ernaast en pakte de koppositie. Daarna heb ik tot aan de finish verdedigd en toen had ik gewonnen. Dit was een echt vette manier om te winnen. Ik had gehoopt op het podium, maar niet verwacht dat ik zou winnen.”

En zo was zijn eerste overwinning op een buitenbaan een feit. Dat hij snel zou zijn tijdens de wedstrijden op de Zuid-Belgische piste werd vrijdag tijdens de trainingen al duidelijk. “We gingen met het team slipstreamen en ik had meteen een goede pace. Toen had ik er veel vertrouwen in voor vandaag.”

Dat liet hij prompt zien met de vierde tijd in de kwalificatie. “In race één ging ik naar twee, dus dat was goed. In race twee startte ik daardoor als tweede. Helaas verloor ik twee plekken, maar de nummer drie had een ingeklikte bumper. Daardoor werd ik nog als derde geklasseerd en mocht ik de finale op de derde plek starten.”

Met de winst in die race heeft Dion de basis gelegd voor een mooi seizoen in de GK4 Kart Series. Wie weet kan hij dit seizoen wel een podium veiligstellen in de eindstand. Dat hij had vast niet gedacht toen hij begon met karten, nog maar zeven jaar oud.

Dion van den Berg erg blij met zege


Dion: “Ik ging met mijn opa en oma een keer karten bij Van der Ende in Poeldijk. Dat was mijn opa’s idee. Dus ik dacht: oké, ik wil het wel proberen. Ik vond het meteen echt heel leuk, de adrenaline, snelheid en het battelen. En toen vertelde mijn vader dat karten ook een sport is.” Zoals dat zo vaak gaat in deze sport, was er daarna geen houden meer aan voor Dion. Hij moest en zou karten.

“Ik heb toen eerst drie jaar bij de kartschool van KWM van Mathieu van Renssen en Berend van de Burg gereden. Daar reed ik in anderhalf jaar van de laagste groep naar de hoogste groep. Vorig seizoen heb ik mijn eerste wedstrijden gereden. In de eerste paar races reed ik helemaal achteraan in de 9PK Junior-klasse. Halverwege het seizoen ging het al een stuk beter en tijdens de laatste race van de GK4 Kart Series in Genk werd ik zevende. En nu heb ik dus gewonnen.”

Behalve de GK4 Kart Series rijdt Dion dit seizoen misschien ook nog wat clubraces in Venray en races op de KWM-kartschool. Maar zijn focus ligt op de GK4. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek. “Ik wil kampioen worden!” Wel is Dion op zoek naar support omdat hij hogerop wil komen in de kartsport. Met zijn eerste overwinning op zak biedt dat wel mogelijkheden.

Dion bedankt zijn vader, moeder, zijn opa en oma, zijn monteur, KWM, Mathieu van Renssen en Berend van de Burg, Bastiaan en Ollie Meurs, PdB Racing en zijn sponsoren.

Dion van den Berg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Beekman&Verbeek, Lana Sportsphotography en “Club van 100”

Volg Dion op zijn Instagram en bezoek eens zijn website:

Instagram is: @dionvdberg_karting

Website: www.dvdbkarting.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS