Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser als een duivel uit een doosje naar de zege: "Dit is mijn mooiste seizoen tot nu toe"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2019 20:21 • Print artikel

VENRAY – Hij moest er hard voor knokken in Venray, maar tijdens de derde race van de dag was Dylan Visser opnieuw de snelste. De elfjarige karter uit Assendelft won zodoende het dagklassement tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap. Hij gaat nu fier aan de leiding in de Mini-klasse.

TK_Racing

“Ik heb gewonnen, maar met zweet”, duidde Dylan hoe hard hij voor de dagzege had moeten knokken. Want wat wilde het geval? In de eerste twee races was hij een keer eerste en een keer tweede geworden en hetzelfde gold voor zijn opponent Tommie van der Struijs. En dus moest de derde en laatste race van de dag de beslissing brengen.

Lange tijd leek het erop dat Van der Struijs met de winst ervandoor zou gaan, want lange tijd lag hij aan kop. Maar in de laatste paar ronden van de race slaagde Dylan erin via een slipstream dichterbij en uiteindelijk ook aan hem voorbij te komen. “Ik dacht: ik wacht tot de laatste ronden. Ik kreeg een slipstream van een achterblijver en had toen een slipstream bij Tommie. Daardoor ging ik harder en kon ik hem inhalen”, zei Dylan.

Dat de talentvolle Noord-Hollander snel was op het circuit van Venray, was tijdens de vrije trainingen nog niet evident. “Die gingen helemaal bout”, zei Dylan onomwonden. “We hadden de grip niet onder controle, de motoren waren ook lange tijd nog niet honderd procent. Dus ik was wel een beetje bezorgd over de snelheid. Na de kwalificatie was ik opgelucht.”

Want die ging al een stuk beter. Dylan snelde naar de derde tijd en daarna ging het in de races ‘gewoon’ goed en kon hij dus opnieuw winnen. “Toen had ik wel het vermoeden dat de races ook goed konden gaan. Dat is zeker gelukt.”

Dat hij dit weekeinde Tommie van der Struijs als voornaamste tegenstander had, was onverwacht aangezien Tommie normaal gesproken niet rijdt in het GK4-kampioenschap. Toch kende Dylan hem al wel. “Ik had eerder al in de Micromax tegen tegen hem gereden. Ik wist dat hij een sterke tegenstander was.”

Dylan Visser

Terugblikkend op het verloop van het seizoen concludeerde Dylan tevreden dat het wel erg lekker loopt. In het GK4-kampioenschap won hij de meeste races tot dusver. Logisch dus dat hij met een flinke voorsprong aan kop gaat. De jonge karter was er wel een beetje verbaasd over. “Ik had niet verwacht dat ik dit seizoen zo sterk zou zijn.”

Hoe dat dan komt? “Misschien door de ervaring die ik heb opgedaan in de Euro Series in Mariembourg?”, vroeg hij zich hardop af. “Daar heb ik heel veel geleerd. Inhalen, dat je rustig moet rijden, rustig sturen. Nu sta ik dus aan kop in de GK4. Dit is mijn mooiste seizoen tot nu toe. Natuurlijk hoop ik straks kampioen te worden!”

Dylan Visser bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans van TK Racing en zijn monteur Roy.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS