Karting • GK4 Kartseries

Bart Ploeg krijgt de bevestiging dat hij met SLC Karting op de goede weg is: P1 in zijn klasse!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 03:16

MARIEMBOURG – Een nieuw chassis, een nieuw team en een nieuwe motor; Bart Ploeg won zondag prompt zijn klasse bij de schakelkarts tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series op de kartbaan van Karting des Fagnes in Mariembourg. In het algemeen klassement werd hij tweede. De achttienjarige coureur uit Heijningen concludeerde dan ook tevreden dat dit seizoen volop perspectief biedt.

Bart Ploeg

“Ik ben wel blij, maar het kan beter. Want ik heb niet gewonnen”, zei Bart na afloop op het circuit van Mariembourg. Het onderstreepte zijn tomeloze ambitie. Al wist de talentvolle Brabander dat hij nog maar aan het begin staat van een nieuw traject. Sinds zijn overstap naar SLC Karting van Randy Nauwelaers en Sam Claes rijdt Bart op een KZ2 van Sodikart. Hij heeft in de winter al veel getest. Nu het seizoen onderweg is, is het een kwestie van de kart doorontwikkelen en finetunen.

“We zijn eerste in de klasse en tweede in het algemeen klassement, maar we komen om het algemeen klassement te winnen”, zei Barts monteur en coach Sam Claes. “We zijn vanaf nul begonnen. Een nieuw chassis, een motor uit de doos, standaard carburatie. We hebben vandaag jongens aan de start zien staan van wie we honderd procent zeker weten: daar staat een bom van een motor op. Als we dan in onze klasse eerste kunnen worden, dan hebben we het goed gedaan.”

Bart was het daar mee eens, maar bleef erop hameren dat er nog werk genoeg is. “Dit seizoen is vooral bedoeld om alles te leren kennen en alles op en top in orde te maken voor volgend seizoen. Dan willen we elke wedstrijd in de top kunnen meedraaien. Dan moeten we alles goed in orde hebben, qua motoren qua karts, qua afstellingen. Het gaat al goed, dat zie je, maar het kan dus nog beter.”

Bart is ervan overtuigd dat hij bij SLC Karting alle mogelijkheden heeft om de top te bereiken. “We leren van elkaar. Hoe meer we met elkaar samenwerken hoe beter het wordt.” Sam: “We stoppen onze kennis bij elkaar en dat maakt dat wij een winnend team kunnen worden.” Bart: “Onze ambitie is in elke race zo dicht mogelijk bij de top drie te zitten en anders als het even kan in de top drie.”

Bart Ploeg

Dit jaar rijdt Bart behalve de GK4 Kart Series ook een aantal races in het NK KZ2. In dat laatste kampioenschap wacht hem een misschien nog wel sterker veld dan afgelopen weekeinde in Mariembourg. “Daar rijden mannen mee die ook in de DKM (het Duits kampioenschap, red.) in de top tien rijden. Daar moeten we naartoe werken.”

Of Bart en SLC Karting in de GK4 dit jaar kampioen kunnen worden? Sam: “We hebben vandaag een goed begin gemaakt. Als we de stijgende lijn kunnen doorzetten naar het eind van het jaar, is dat zeker mogelijk.” Bart: “De titel winnen in onze klasse moet mogelijk zijn, maar het mooiste is natuurlijk de titel in het algemeen klassement!”

Bart bedankt zijn team SLC Racing, zijn ouders, Sam Claes en Randy Nauwelaers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS