Karting • Chrono

Mitchell van Dijk geeft zijn vader mooiste vaderdagscadeau: "Heel erg blij dat ik gewonnen heb"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2018 00:08 • Print artikel

KERPEN - Zijn vader was in twintig minuten tijd ‘ongeveer honderd jaar’ ouder geworden, maar de beloning was dat hij op vaderdag zijn zoon Mitchell van Dijk in Kerpen naar de overwinning zag snellen in het Nederlands kampioenschap karten. De negenjarige karter uit Harderwijk was de snelste in een enerverende finale in de Micromax-klasse op het circuit Erftlandring waar de legendarische Michael Schumacher het racen leerde. De hele race lang werd op het scherp van de snede gereden door de jonge talentjes in de kopgroep, maar Mitchell liet zich niet afbluffen en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen.

Mitchell en Erwin van Dijk op pole

Het was een strijd van vier, vijf rijders om de koppositie, de hele finale lang. En op paar ronden in de openingsfase na reed Mitchell aan kop, continu bezig om de jagende meute achter hem van het lijf te houden. “Ik ben gaan verdedigen en zo heb ik kunnen winnen”, zei de snelle jongeling na afloop triomfantelijk.

Nee, echt nerveus was hij niet geworden van al die jongens achter hem die probeerden hem in een fout te dwingen. “Ik vond het verdedigen niet echt moeilijk, ik vind het gewoon leuk. Als je de bocht uitkomt, moet je gewoon naar binnen sturen. Maar het is wel moeilijker rijden dan normaal. Omdat je meer naar binnen moet sturen is het zwaarder rijden.”

Na de tweede plaats in de kwalificatie onderstreepte Mitchell zijn uitstekende snelheid door de prefinale te winnen. Daardoor had hij de poleposition voor de finale geclaimd en ging hij na de eerste bocht dan ook aan kop. Even later viel hij terug naar de derde plaats na geslaagde inhaalpogingen van eerst Tom Braeken en later Tommie van der Struijs, maar Mitchell wist niet van opgeven en knokte zich terug naar voren. “Ik zag een gaatje bij Tom en ben hem toen voorbijgereden”, blikte de Gelderlander terug. Later verremde ik me, maar Tommie zat aan de buitenkant en zo kon ik hem toch voorbij.”

Van der Struijs bleef de rest van de race aandringen, tot ontsteltenis van Mitchells vader die zijn nagels stukbeet van de spanning, maar Mitchell zelf kraakte niet onder de druk. “Ik was gewoon lekker aan het racen.” En dat deed hij zo goed dat hij als eerste over de finish kwam. “Ik ben heel erg blij dat ik gewonnen heb. Ik heb mijn vaderdagcadeau kunnen geven.”

mitchell van Dijk

Vader Erwin glunderde. “Ik heb een prachtig vaderdagcadeau gehad. Het kan niet mooier”, zei hij. Nou ja, qua prestaties kan dat wel, want Mitchell staat nu tweede in het kampioenschap en hij heeft, nu het Nederlands kampioenschap halverwege is, nog alle kans om de titel te pakken. Zijn ambitie laat zich dan ook raden: “Ik wil kampioen worden!”

Om zijn wedstrijdritme vast te houden, maakt Mitchell zich nu op voor de tweede ronde van het BNL-kampioenschap. Die wordt eind deze maand gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk. Mitchell kent de baan al, hij reed er vorig jaar al eens. Al bewaart hij er niet zo’n goede herinneringen aan. “Ik was toen ziek”, zei hij. “Maar ik vind de baan wel grappig. Ik denk dat ik er wel kan winnen. Daar ga ik voor!”

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Zoet Racing, BCS, Hitec, Bachmühle, HR art, Reclame Sukses, Alacar, Resytech, Binkie Textielreclame, F&M Services, Brezan Harderwijk, A2B logistics, en Tomie’s vriend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS