Karting • Chrono

Dion van Werven heeft goede snelheid en doet waardevolle ervaring op in koningsklasse KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 februari 2024 02:06

GENK - Na zijn eclatante titel in de Rotax Max Senioren-klasse vorig jaar, is racetalent Dion van Werven dit jaar overgestapt naar de prestigieuze KZ2, de koningsklasse van het Nederlandse karten. Zondag deed de vijftienjarige coureur uit Hulshorst tijdens de eerste ronde van het NK van Chrono Karting op het circuit van Genk opnieuw waardevolle ervaring op.

Dion van Werven met vader en monteur


"Het was pas mijn derde wedstrijd in de KZ en het is tot nu toe wel wennen. Maar we zitten steeds vaker dicht bij de top qua snelheid", zei een tevreden Dion direct na afloop van de finale. "Het racen gaat goed, we komen stapje voor stapje dichterbij."

Eerder dit jaar reed hij al een WSK-wedstrijd in het Italiaanse Franciacorta en de Winter Trophy in Genk, twee weken geleden. "Deze klasse is echt wel een behoorlijk stapje omhoog qua snelheid, vergeleken met Rotax. Het is echt veel sneller. Het racen is veel bruter, het gaat veel harder. Er rijden veel meer snelle jongens mee. Het zit dan ook heel dicht bij elkaar. En als je iemand inhaalt, komt er veel meer emotie bij, als het ware."

Omdat hij nu in de koningsklasse uitkomt, weet Dion dat hij eerst nog meer ervaring moet opdoen om weer, als vanouds, consequent om de overwinning te kunnen meedoen. "We kwamen hier zondag om te kijken, te leren, te vechten en te oefenen met rijden", legde hij uit. "Ik had misschien wel een plek in de top tien in mijn hoofd, maar ik had een slechte start in de finale waardoor dat eigenlijk onmogelijk was. Inhalen in de KZ2 is namelijk wel een stukje moeilijker dan in een Rotax-kart."

Veel is nieuw voor Dion in deze klasse voor schakelkarts. Wat dat betreft is het voor hem een grote ontdekkingsreis. Zo reed de coureur van CRG Holland tijdens de WSK-wedstrijd op Vega-banden. "Daar had ik nog nooit op gereden. We hadden maar twee dagen om te trainen en dan waren de wedstrijden al", blikte hij terug. "We waren voor een nieuwkomer wel snel, maar we zaten niet nog lang bij de besten. Wel zaten we op koers om de finale te halen, maar ik was betrokken bij een crash in de superheat. Daardoor lukte dat niet. Dat was jammer, maar het was gaaf om tussen de beste rijders van de wereld te rijden."

Dion van Werven


Wat zijn optreden op het NK van zondag betreft, was Dion tevreden. "Gaaf om te zien dat we hier al best wel aardig kunnen meedoen. De rijders hebben hier laten zien wat het echte werk is. De kwalificatie was niet goed. Ik kon geen grip vinden met de nieuwe LeCont-band en waren daardoor te langzaam. In de prefinale had ik een goede start, het rijden ging ook goed en zo werd ik elfde."

In de finale startte Dion dus ook als elfde. Deze keer had hij geen goede start en viel hij terug naar plek achttien. "Uiteindelijk kon ik me terug knokken naar plaats elf. Helaas liep ik een straf van drie seconden op waardoor ik werd teruggeworpen naar plaats zestien. Ook dit hoort erbij. De ene keer gaat het hartstikke goed, de andere keer wat minder. Het heeft nog wat meer tijd nodig."

Dion bedankt zijn team, zijn ouders, zijn supporters en zijn sponsoren.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van Werven Infra & Recycling, CRG Holland, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Bincx Agrarische en Industri�le bouw, Heicom, JHM Groep, Prominent, Prins Exclusivo, GPS Holding, Jos Scholman, Catering Culinair, Jabe Reclame.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS