Karting • Chrono

Uitstekend begin kartseizoen voor Jayden Thien: P1! "Het ziet er veelbelovend uit!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2024 02:29

GENK - Jayden Thien heeft zondag in Genk de eerste ronde van het NK van Chrono Karting gewonnen in de Rotax Max Senioren-klasse. Daarmee zorgde de 15-jarige coureur uit Maria-Hoop voor een fantastische start van het nieuwe seizoen!

Jayden Thien wint, fans lekker wijnuuh, wijnuuh


"Na alle pech van het afgelopen seizoen (uitvalbeurten en een gemiste NK-race door gekneusde ribben, red.), hebben we alleen maar harder gewerkt", verklaarde Jayden zijn blakende vorm. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het dit jaar goed komt."

Jayden eindigde vorig seizoen op de vierde plek in het kampioenschap, en dat moest beter, vond hij. "Ik heb me goed voorbereid, gezorgd dat ik fit en scherp was. We hebben in de winter in Engeland een tijdje bij Dan Holland Racing gereden. Ook daar hebben we goede resultaten behaald. En nu hebben we dus P1 gepakt in het NK. Het ziet er veelbelovend uit voor de rest van het seizoen."

In Genk toonde Jayden direct een dominante snelheid. Door de vele deelnemers (50) bij de Senioren werd de prefinale opgedeeld in twee heats. Na de zesde plek overall in de kwalificatie startte Jayden de heats op de vierde plek. In de eerste heat schoof hij al op naar de tweede plek, om de tweede heat te winnen.

Dat betekende de tweede startplek in de finale. "Die was heel spannend in de laatste paar rondes, maar ik heb toch kunnen winnen. Het hele weekend heb ik in de top drie gereden, een mooi resultaat. Hopelijk kunnen we de vorm die we nu hebben, vasthouden", zei hij blij. "Dit is loon naar werken. Dat is het belangrijkste. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt."

Jayden Thien wint NK op Genk

Hij werkt dan ook al voor het vijfde jaar op rij samen met Ramon Rietveld. Naar volle tevredenheid. Kampioen worden is het doel. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ik heb nog aardig wat races op het programma staan", zei Jayden, die dit jaar waarschijnlijk voor het laatst in de Senioren-klasse rijdt.

Behalve het NK doet hij dit jaar ook mee aan het BMC-kampioenschap, de BNL en het EK. "We hebben aardig wat races op het programma staan. Ik ga zorgen dat ik het beste eruit haal en dan zien we wel wat er op ons pad komt. Autosport zou heel mooi zijn. Maar ik zorg eerst dat ik dit jaar de dingen doe die ik moet doen!"

Jayden bedankt RR Racing, Ramon Rietveld, Bouvin Power, zijn ouders en grootouders en supporters voor alle steun.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Paula Cox “Mooi Wonen”
Ohé en Laak

Das Aluminium
Susteren

Goossens Vastgoed
Geleen

ARWI Installatie Techniek
Roosteren

Silence Breaking BV
Urmond

Ad de Jong Glas & Kozijnen
Geleen

Autovakmeester Verheijen
Born

Envico Tech BV
Echt

All-in Echt

AVS Installatie
Beek lb

De Maassche Echt
Echt

Deckers Bouw & Renovatie
Echt

Cafetarie ’t Dörp
Horn

Simons Grafisch ontwerp
Susteren

Letro BV Susteren

Autoherstel PR Resto
Lexmond

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS