Karting • Chrono

Mitchell van Dijk gaat vol ambitie het nieuwe raceseizoen in: "Je moet gewoon heel vaak rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2018 19:15 • Print artikel

LELYSTAD – Als beste rookie kreeg Mitchell van Dijk zaterdag tijdens de kampioenenhuldiging van het Nederlands kampioenschap karting opnieuw een fraaie beker. De negenjarige rijder was het afgelopen seizoen de beste debutant in de Micromax-klasse. Als zijn winst tijdens de eerste Winter Cup-wedstrijd een goede indicator is, moet hij komend seizoen voor het kampioenschap kunnen strijden.

Mitchell van Dijk rookie kampioen

“Ik ben heel erg blij met het rookiekampioenschap”, was de logische reactie van Mitchel na afloop van de huldiging in Lelystad. Dat hij rookiekampioen was geworden, was bijna logisch aangezien hij heel knap vierde was geworden in de eindstand van het kampioenschap. “Ik had ingezet op een plaats in de top tien. Maar vanaf het EK in Oostenrijk is het heel goed gegaan en kwam ik maar twee punten tekort voor de derde plaats. Je moet gewoon heel vaak rijden, dan krijg je heel veel gevoel voor de kart en ga je beter presteren.”

Tijdens het sterk bezette Europees kampioenschap in Oostenrijk leerde de snelle Gelderlander nog beter inhalen en daar profiteerde hij in het NK daarna volop van. “Het ging gewoon veel beter.” En dat resulteerde in die mooie beker voor beste rookie. Mitchell was er maar wat blij mee. “Ik ben er trots op. Die kan mooi erbij in de nieuwe prijzenkast die ik krijg in het nieuwe huis dat papa en mama aan het bouwen zijn.”

Dat Mitchell een talent is om rekening mee te houden, liet hij in december in Kerpen al zien, waar hij tijdens de eerste wedstrijd om de Winter Cup won bij de Micromax-rijders. “Ik was niet echt verrast dat ik won”, zei de sympathieke rijder van Zoet Racing. “In de laatste ronde haalde ik de leider van de wedstrijd in en toen ben ik als eerste over de finish gekomen.” Nu is het doel om ook de tweede en laatste wedstrijd om de Winter Cup te winnen, die op 11 maart op het circuit van Berghem wordt gehouden. “Die wil ik echt heel graag ook winnen.”

Mitchell van Dijk

De titel winterkampioen zou een mooie opmaat zijn richting de verwezenlijking van zijn ultieme doel: Nederlands kampioen in de Micromax-klasse. Hoewel de competitie ook komend seizoen pittig zal zijn, is Mitchell ervan overtuigd dat hij een goede kans maakt. Motivatie genoeg in ieder geval, al was het maar omdat hij dolgraag een ticket wil voor de Rotax Max Grand Finals, het officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders. “Dat wordt helemaal in Brazilië gehouden. Het lijkt me heel leuk daar aan mee te doen. Ik heb ook nog nooit in een vliegtuig gezeten.”

Om zijn doelen te bereiken, gaat Mitchell dit jaar mogelijk op een nieuwe kart rijden. Hij heeft in Kerpen een Exprit-kart geprobeerd en was daarover zeer te spreken. “We hebben er in de regen getest en ik vond hem superfijn rijden”, zei Mitchell. “Hij heeft meer grip aan de achterkant. Maar of we hem ook echt gaan gebruiken is nog niet zeker omdat we nog aan het testen zijn.”

Om het voor Mitchell mogelijk te maken zijn sport op hoog niveau te beoefenen, is hij nog op zoek naar sponsors. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via info@zoetracing.nl.

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Zoet Racing, Hitec, BCS, Brezan Harderwijk, F&M Service, A2B Logistics, Bachmühle, Alacar, Resytech Engineering, Reclame Sukses en Tomi’s vriend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS