Karting • Chrono

Karter Dani van Dijk toont zich ijzersterk tijdens enerverende openingsrace NK: "Een topteam om mij heen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 maart 2019 13:30 • Print artikel

GENK – Na een superspannende en enerverende finale in de Junioren-klasse stond er zondag toch maar mooi een razendknappe tweede plaats achter de naam van Dani van Dijk. De veertienjarige topper uit Diemen kende afgelopen weekeinde in Genk een dijk van een eerste wedstrijd in het Nederlands kampioenschap Rotax Max.

Dani van Dijk aan de leiding naar podium

Hij lag een tijd lang tweede, lag zelfs een aantal ronden aan kop, lag later vierde en werd uiteindelijk tweede. De finale bij de Junioren was van begin tot eind razendspannend. De beste rijders van het kampioenschap streden verbeten om de overwinning in een vol deelnemersveld van 34 rijders. Het was een mooie indicatie wat de klasse de resterende zeven races van het NK te bieden heeft, maar ook van de sterkte van Dani.

Het hele weekeinde was hij voorin te vinden. De snelle jongeling werd tweede in zijn kwalificatiegroep en derde in beide kwalificatieheats voor de finale. Het was dan ook een trotse Dani die zijn verhaal deed. “Ik ben blij. Ik heb goede gevoelens aan dit weekend overgehouden. Ik heb veel getraind en zat er dit weekend steeds vooraan bij. En naarmate de finale dichterbij kwam, ging het steeds lekkerder. Dit geeft me nog meer zelfvertrouwen.”

Dani kwam in de finale als vierde over finish, vlak achter de eerste drie. Maar omdat de nummer één en twee een ingeklikte voorbumper hadden (wat een touché met een voorliggende rijder veronderstelt) kregen zij drie strafseconden en werd Dani als tweede geklasseerd. “Ik wist het niet, van die klikbumpers. Ik dacht: vierde, het kan beter, maar ook slechter. Ik vond dat resultaat oké. Toen ik hoorde dat ik nog tweede was geworden was ik blij. Niet omdat de twee jongens een tijdstraf hadden, maar voor mij betekent de tweede plaats veel punten voor het kampioenschap. Dat is lekker.”

Dani van Dijk podium

Voor Dani is de kop van zijn nieuwe jaar in de Junioren-klasse eraf. Als de zwaarbevochten race in Genk een indicatie vormt, gaat de getalenteerde Noord-Hollander een mooi seizoen tegemoet. Hij heeft bewezen erg sterk te zijn. En dat in het grootste deelnemersveld sinds jaren waarin ook een stel andere erkende toprijders meedoen. Hoewel de competitie dus hevig is, weerhield dat Dani er niet van ambitieus te zijn. “Het gaat er flink aan toe bij de Junioren, maar ik weet wat ik kan. En ik heb met Redeker Motorsports en Jacco van Dijk een topteam en in mijn vader een uitstekende monteur. Ik ga dan ook voor een plek in de top drie.”

Behalve het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono rijdt Dani dit jaar ook het BNL-kampioenschap en het EK. “En misschien rijden we hier en daar nog wat losse races in het BMC-kampioenschap.” Een druk programma dus. Dani, racer pur sang, keek ernaar uit. Ook in de BNL en in het EK verwacht hij ver voorin te kunnen strijden. “Daarin ga ik voor een plaats in de top drie. Ik denk dat dat moet kunnen lukken. Ik heb er veel vertrouwen in!”

Dani van Dijk bedankt Pierre Redeker, Jacco van Dijk voor de supersnelle motor, zijn vader, zijn moeder, zijn broer en opa en zijn school, het Comenius College, voor de medewerking zodat hij zijn sport zo goed mogelijk kan uitoefenen. Hij wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door IJssalon IJspret, TextPosters.com, LimoShare.biz.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS