Karting • Chrono

Dani van Dijk imponerend winnaar bij de Duitse Rotax Max in Kerpen: "Erg blij met de overwinning"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juni 2018 18:51 • Print artikel

Dani van Dijk heeft afgelopen weekend in het Duitse Kerpen een groot succes geboekt door bij de Rotax Max Challenge Germany de overwinning te pakken in de Rotax Max junioren-klasse. De 14-jarige karter uit Diemen had een week daarvoor nog veel pech tijdens het NK, maar kon die slechte smaak gelijk wegspoelen. Dani toonde niet alleen zijn talent, maar ook zijn veerkracht met de mooie zege. De karter van Redeker Motorsports versloeg alle 32 andere coureurs. Van Dijk was de snelste in de kwalificatie en won vervolgens de eerste twee races. In de derde race moest hij de winst aan de Duitser Ben Dörr laten, maar de tweede plaats leverde hem overtuigend de dagzege op.

Dani van Dijk 356 op pole en overwinning in Rotax Max Challenge Germany

Het kartweekend op de 1,1 km lange Erftlandring in Kerpen begon voor Dani hoopgevend. “De testen op vrijdag gingen best goed. In elke sessie was ik één van de snelsten en ik was tevreden over de kart. Pierre en mijn vader hadden de kart top voor elkaar. Hij lag goed op de baan.”

Op zaterdag stonden er voor de junioren drie trainingen, een warm-up, de kwalificatie en een race op het programma. “De kwalificatie was heel spannend. Tijdens de laatste vier ronden hadden we een rode vlag. Op dat moment stond ik 32e en begon het ook nog eens lichtjes te regenen. Ik dacht even dat het niet goed zou komen. We werden stilgezet, code rood, maar met een paar minuten te gaan gaven ze toch weer groen licht en konden we verder. Ik kon er nog precies één goed rondje uitpersen. Met een verschil van vier honderdsten pakte ik poleposition.”

Startend vanaf pole vocht Van Dijk mooie gevechten uit. “De eerste heat ging heel goed. Ik lag direct eerste en ben eerste gebleven. Daar was ik echt heel blij mee. Met deze winst op zak ging ik met vertrouwen naar zondag.”

Op zondag sloten de coureurs af met een vrije training en twee races. In de tweede heat wisselden de coureurs regelmatig van positie en ook aan kop was het stuivertje wisselen. “Het ging heel goed. Ik startte als eerste, maar na vijf ronden pakte Dörr mij en lag ik tweede. Maar ik had nog wat in petto. In de voorlaatste ronde haalde ik hem in. Weer P1 en weer gewonnen voor alle Duitsers.”

Dani mocht ook in de laatste heat van P1 starten en opnieuw ging het gevecht tussen hem en Dörr. “Hij haalde me in de zesde ronde in. Ik heb nog wel een paar keer een inhaalactie geprobeerd, maar ik wilde ook niet te veel risico nemen. Aan P2 had ik ook genoeg om het dagklassement te winnen. Met twee keer P1 al op zak was P2 genoeg voor de dagoverwinning.”

Dani van Dijk numero 1


Dani had een week voor de Rotax Max in Duitsland veel pech tijdens het NK, maar hij kon snel zijn revanche nemen. “Het NK is altijd leuk, maar het Duits kampioenschap ook. Het startveld is groot in Duitsland met 32 rijders. Ik ben erg blij met de overwinning!”

Dani wil graag wat mensen bedanken. “Mijn vader en Pierre voor de goede afstelling en ondersteuning, mijn moeder, mijn familie, Jacco (JvD Tuning) voor de goede motor en mijn school het Comenius College in Hilversum. Tenslotte wil ik ook mijn sponsors nog bedanken. Dat zijn Limoshare.biz, Textposters.com, Redeker Motorsports (Pierre en Sabrina), IJssalon IJspret en de Knaf voor het vrijstellen van de LOOT-status.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS