DTM

Voor het eerst sinds 2012 weer een vrouw in de DTM: Sophia Flörsch rijdt voor ABT Sportsline

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 maart 2021 21:38 • Print artikel

Sophia Flörsch zal dit seizoen in de DTM voor het ABT Sportsline-team rijden. De Duitse, die eind 2018 een horrorcrash meemaakte in Macau, zal de derde Audi R8 LMS voor het Duitse team bemannen en dat in samenwerking met auto- en industriële leverancier Schaeffler. Flörsch is de eerste vrouw in de DTM sinds Rahel Frey en Susie Wolff in 2012.

DTM: Sophia Flörsch rijdt voor ABT Sportsline


Sophia Flörsch wordt teamgenoot van Kelvin van der Linde en Mike Rockenfeller bij het team van ABT Sportsline. "Ik kijk er echt naar uit om deel te nemen aan de DTM ”, zei Flörsch. “De samenwerking met Schaeffler en ABT Sportsline is geweldig en geeft me vertrouwen in mijn eerste seizoen. Ik ben erg trots dat ik de kans krijg om mezelf te bewijzen tegen zo'n sterk deelnemersveld."

Sophia Flörsch rijdt DTM voor ABT Sportsline

Flörsch heeft vorig jaar al ervaring opgedaan in de DTM Electric Car tijdens de seizoensfinale. Ook heeft ze gereden in diverse formulewagens en had ze in Macau een huiveringwekkende crash.

Sophia Flörsch is de derde vrouw die namens ABT Sportsline in de cockpit kruipt na Katherine Legge in 2009 en en 2012 Rahel Frey.

Hans-Jürgen Abt teammanager van het team zegt: "Ik kijk erg uit naar het seizoen omdat we nu een DTM-veteraan, een Rookie en een dame in ons team hebben."

Het nieuwe seizoen van de DTM gaat in het weekend van 18 juni van start op het circuit van Monza in Italië. Medio september wordt het TT-Circuit in Assen aangedaan voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS