DTM

Forza Ferrari: Verstappen.com, Thierry Vermeulen en Emil Frey Racing zijn klaar voor DTM-seizoen 2024!

Uitgegeven door Peter Vader • 8 maart 2024 12:30

Emil Frey Racing gaat zijn tweede DTM-seizoen in met een coureursbezetting die zijn potentieel al bewezen heeft. Na vorig jaar zijn debuut te hebben gemaakt, wil het team uit Safenwil, ten westen van Zürich, de volgende stap zetten en heeft het vertrouwen gesteld in het talent van Thierry Vermeulen (NL) en de ervaring van Jack Aitken (GB). Het duo startte vorig jaar voor Emil Frey Racing en de twee Ferrari-coureurs hebben er zin in om dit seizoen weer vooraan in het veld mee te strijden om de hoogste klasseringen. Het team zal tijdens vier van de acht DTM-raceweekends een dubbele taak hebben, omdat Emil Frey Racing ook zijn comeback maakt bij de ADAC GT Masters evenals acte de presence geeft in de toonaangevende Fanatec GT World Challenge Europe. Afgelopen week was de Emil Frey-Ferrari al aan het werk te zien tijdens de Proloog van laatstgenoemde GT-serie op Circuit Paul Ricard.

DTM_Thierry_Vermeulen_Verstappen.com_Emile_Frey_Racing Thierry Vermeulen en Jack Aitken


Veel ervaring opgedaan
“We hebben het afgelopen jaar veel ervaring met Ferrari kunnen opdoen en zijn nog steeds onder de indruk van de geweldige raceauto die Ferrari heeft ontwikkeld. De verwachtingen van de buitenstaanders zijn hooggespannen, maar we hebben ook grote verwachtingen van onszelf. Ons doel is om regelmatig in de top tien te eindigen. En het spreekt voor zich dat we ook willen strijden voor raceoverwinningen”, zegt teambaas Lorenz Frey-Hilti, terwijl hij de doelen voor het seizoen definieert. Emil Frey Racing ging in 2023 voor het eerst de uitdaging van de DTM aan. Met twee Ferrari 296 GT3's verbeterde het team zich voortdurend naarmate het seizoen vorderde en eindigde uiteindelijk als zevende eindigde in de teamcompetitie. Emil Frey Racing viel vooral op in de tweede jaarhelft, toen Aitken en Vermeulen in totaal elf keer in de punten eindigden.

DTM_Thierry_Vermeulen_Verstappen.com_Emile_Frey_Racing Ferrari 296 GT3 achterzijde

Competitief en agressief
Met de Formule 1 en het FIA World Endurance Championship (WEC) op zijn CV heeft Jack Aitken een schat aan ervaring in de internationale autosport. In zijn rookiejaar in de DTM behaalde de 28-jarige coureur zijn eerste overwinning op de DEKRA Lausitzring – en dit jaar heeft hij honger naar meer. “Vorig jaar hield ik van de DTM, omdat deze zo competitief en agressief is. We verwachten dat we consistenter aan de kop van het veld kunnen strijden en meer overwinningen en polepositions kunnen claimen. Ik denk dat we de Ferrari 296 GT3 nu beter begrijpen dan begin vorig jaar en verwachten dat we komend seizoen nog sterker zullen zijn”, aldus Aitken.

DTM_Thierry_Vermeulen_Verstappen.com_Emile_Frey_Racing Ferrari 296 GT3 voorzijde

Forza Vermeulen!
Thierry Vermeulen sloot het DTM-seizoen 2023 af als derde beste rookie. Zijn talent kwam vooral naar voren in de tweede seizoenshelft, toen hij in zes van de acht races punten scoorde. De 21-jarige is de zoon van Raymond Vermeulen, die Formule 1-ster Max Verstappen begeleidt en al jarenlang bevriend is met Max'vader Jos Verstappen. Thierry heeft regelmatig contact met de drievoudig wereldkampioen en rijdt in de DTM op mee met een Verstappen-logo op zijn Ferrari. “Ik denk dat dit een geweldige kans voor mij is om met hetzelfde team en dezelfde auto in de DTM aan de slag te gaan. De serie is hevig competitief en je moet in elke race punten verzamelen als je bovenaan het kampioenschap wilt eindigen”, zegt Vermeulen. Een van realiteitszin getuigende analyse want de DTM 2024 is mega competitief. Een mooi platform voor Thierry Vermeulen om zich te meten met vele, sterke GT-rijders afkomstig uit heel Europa. Forza Vermeulen! Forza Ferrari!

DTM logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS