DTM

Luca Stolz en Arjun Maini verdedigen opnieuw de kleuren van Mercedes-AMG Team HRT in het nieuwe DTM-seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 februari 2024 09:32

Het Haupt Racing Team zal in 2024 opnieuw met twee auto's vertegenwoordigd zijn in de DTM. Onder de vlag van Mercedes-AMG Team HRT zal het team uit Drees met Luca Stolz (GER) en Arjun Maini (IND) opnieuw strijden om het kampioenschap in de hoogste klasse van de Duitse autosport.

Mercedes-AMG Team HRT

Het Haupt Racing Team is al sinds het begin van het GT3-tijdperk vertegenwoordigd in de DTM en kan nu al terugkijken op meerdere overwinningen en het rijderskampioenschap van 2021 in deze raceserie van topklasse. In het komende seizoen vertrouwt HRT op bewezen personeel onder de vlag van Mercedes-AMG Team HRT. Net als in het vorige seizoen zullen Luca Stolz en Arjun Maini plaatsnemen in de twee Mercedes-AMG GT3's van HRT.

Luca Stolz, die met nummer 4 rijdt, is een van de snelste coureurs in de Mercedes-AMG GT3. De 28-jarige coureur uit Kirchen eindigde vorig seizoen in twaalf van de 16 races in de punten en was de beste Mercedes-AMG-coureur in de tussenstand van het kampioenschap met één overwinning en drie podiumplaatsen op de zesde plaats.

Net als vorig jaar is Arjun Maini zijn teamgenoot bij HRT. De Indiër was vooral indrukwekkend in de tweede helft van het seizoen. Hij scoorde zes punten in acht races en leverde daarmee een waardevolle bijdrage aan het feit dat HRT als vijfde eindigde in de eindstand van het team als beste Mercedes-AMG-team.

HRT rekent ook op continuïteit in het ondersteuningsteam, maar kan ook een nieuwe aanwinst aankondigen in de vorm van Marios Avemarg. De ervaren Avemarg komt al jaren in actie in de DTM en andere gerenommeerde raceseries in de internationale GT3-sport en zal komend seizoen samen met Dennis Nägele en technisch directeur Laurent Fedacou het DTM-engineeringsteam van HRT vormen.

Mercedes-AMG Team HRT zal van 9 tot 11 april eerst deelnemen aan de officiële testritten met dit krachtige team, voordat de DTM het nieuwe seizoen van start laat gaan in de Motorsport Arena Oschersleben van 26 tot 28 april.

Luca Stolz, #4 Mercedes-AMG Team HRT

Luca Stolz, #4 Mercedes-AMG Team HRT: "De DTM is de sterkste GT3-serie ter wereld en ik ben gemotiveerd om mezelf in deze omgeving opnieuw te bewijzen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met ons pakket een realistische kans maken op de titel. We hebben de afgelopen twee jaar laten zien dat we een winnende combinatie zijn. Als we constant deze prestaties leveren, is alles mogelijk. Het is altijd een voordeel om met een goed gecoördineerd team te rijden. Ik ben erg blij dat ik weer op de grid sta met HRT en dat we ons succesvolle werk kunnen voortzetten."

Arjun Maini, #36 Mercedes-AMG Team HRT

Arjun Maini, #36 Mercedes-AMG Team HRT: "Ik ben erg blij dat ik in 2024 weer deel mag uitmaken van het Mercedes-AMG-team in de DTM, en dat voor het derde jaar samen met HRT en Luca als teamgenoten. De DTM wordt weer een geweldige uitdaging. Ik kijk ernaar uit om samen met het team alles wat ik heb geleerd en de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de praktijk te brengen. Ik hoop dat ik het hele seizoen sterke en consistente resultaten kan neerzetten. Ik kijk het meest uit naar de race op de Norisring. De sfeer is er geweldig en ik heb er mijn eerste DTM-podium behaald."

Ulrich Fritz, Chief Executive Officer Haupt Racing Team

Ulrich Fritz, Chief Executive Officer Haupt Racing Team: "We gaan ons vierde DTM-seizoen samen met Mercedes-AMG in en willen van de gelegenheid gebruikmaken om hen te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld. Met onze line-up focussen we ook op continuïteit en met Arjun en Luca bieden we voor het derde jaar op rij ons bewezen rijderspaar aan. Het team is in alle opzichten goed geoefend en dat is een groot voordeel. Het feit dat we vorig seizoen als beste Mercedes-AMG-team eindigden in zowel de rijders- als de teamstand, motiveert ons nog meer. We zijn uitermate positief over het komende seizoen."


Over HRT
HRT staat voor Haupt Racing Team. Het autosportteam werd in juli 2020 opgericht door autocoureur en ondernemer Hubert Haupt en heeft zich in zeer korte tijd stevig gevestigd in de internationale GT3-sport. Naast talloze raceoverwinningen en topresultaten behaalde HRT het grootste succes in 2021, toen het het rijderskampioenschap in de DTM won. In 2023 vierde het team zijn meest succesvolle seizoen tot nu toe, met races in onder andere de DTM, de Nürburgring Endurance Series, de GT World Challenge Europe en de 24-uursraces op de Nürburgring en Spa-Francorchamps. Veel van deze races worden gereden als Mercedes-AMG Performance Team met uitgebreide fabrieksondersteuning. HRT is ook betrokken bij professionele simraces en is een veelgevraagde partner voor technische ontwikkelingsprojecten en allerlei motorsport evenementen. Het Haupt Racing Team is gevestigd in Drees, aan de Nürburgring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS